vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zi încărcată pentru sportivii craioveni

Toate cele cinci echipe ale clubului patronat de Primăria Craiova vor fi angrenate în competiţii, la acest mijloc de săptămână. Doar două vor juca acasă, în Polivalenta din Bănie. Este vorba despre echipa de handbal, care are programată etapă de campionat cu HCM Rm. Vâlcea, şi echipa de baschet ce va evolua în Liga Balcanică. Primul meci al zilei este cel de handbal feminin, acesta urmând să înceapă la ora 16.00. Având în faţă un adversar facil, cu doar trei puncte acumulate în 17 etape, SCM Craiova porneşte cert favorită. Trupa pregătită de Amariei nu poate avea decât un singur obiectiv: victoria.

Va fi foarte greu la Craiova. Au o echipa foarte bună, ştim ce jucătoare au dar şi noi suntem o echipă şi sperăm să facem un meci bun.
A declarat înaintea meciului fosta internaţională Simona Gogârlă, actualmente antrenor la Vâlcea, pentru săptămâna.net

Referitor la situaţia Alexandrei Gogoriţă, care a avut discuţii cu echipa vâlceană, reputata jucătoare a spus:
Facem tot posibilul să o aducem cât mai repede, dar a fost bolnavă, a avut varicelă şi nu am vrut să riscăm pentru celelalte fete. Miercuri (n.r. astăzi), la Craiova, este prea devreme, dar sper să o avem la jocul de sâmbătă. Ne poate aduce un plus, creează o concurenţă de post şi ridică nivelul echipei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întâlnire cu kosovarii de la Peja

Cel de-al doilea meci din Polivalentă va fi cel dintre echipa locală de baschet masculin şi formaţia din Kosovo, KB Peja. Partida este programată de la ora 19.15 şi se anunţă una interesantă. În meciul din tur, craiovenii au fost depăşiţi cu 80-65, deşi erau consideraţi favoriţi înaintea meciului. Atunci, de la gazde s-au remarcat  Samir Saptahovic şi Frederick Deshune House, în timp ce craiovenii au fost ţinuţi în meci de mâna lui Bureau. Kosovarii vin în Bănie cu un moral bun, în etapa anterioară din Liga Balcanică trecând, pe teren propriu, de KK Kumanovo. KB Peja se află pe locul patru în clasamentul Ligii, cu 17 puncte, la fel ca şi SCM Craiova, aflată pe şase, dar kosovarii au adunat punctele în 11 partide în timp ce oltenii au disputat 12. Şi fetele vor avea meci astăzi, echipa lui Daniel Vasile urmând să joace, de la ora 12.30, cu Universitatea Cluj-Napoca, pe terenul celei din urmă. Pentru prima dată după o perioadă lungă, oltencele au şansa lor la un rezultat pozitiv, gazdele fiind slab cotate în campionatul intern. Practic, se întâlnesc ultimul loc din clasament cu antepenultimul.

Dan Pascu, în discuţii pentru postul de selecţioner

Atunci când vine vorba despre programul formaţiilor craiovene de volei trebuie spus că acestea vor juca în deplasare. Băieţii lui Dan Pascu au de înfruntat Unirea din Dej, pe propriul teren. Oltenii au de luat o revanşă, în meciul din tur dejenii impunându-se în Bănie. Reprezentanţii Băniei ar trebui stimulaţi şi de faptul că au pe bancă un antrenor de echipă naţională. Bine, nu s-a perfectat încă înţelegerea dintre Dan Pascu şi FRV, în sensul că nu s-a semnat contractul de colaborare, dar antrenorul craiovean a fost propus şi a avut discuţii preliminare pentru a prelua prima reprezentativă, lucru ce ar trebui să ridice moralul echipei. Altfel, echipa feminină va juca la Bucureşti, cu Rapid. Teoretic, oltencele pornesc favorite dar jocul acestora nu a excelat în ultima perioadă.

Politica