sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Femeia care vrea să demisioneze din PSD

De ani buni trăieşte într-un stres continuu, fiind supusă numeroaselor presiuni care se fac asupra sa. Povesteşte că i s-au adus nenumărate acuzaţii şi injurii, a fost purtată prin diverse procese judecătoreşti, iar lucrurile nu s-au oprit aici. Mai mult decât atât, a fost agresată fizic, atât ea, cât şi tatăl ei, care în cele din urmă s-a stins din viaţă. Cu toate acestea, n-a încetat nici măcar o clipă să spere la o viaţă mai bună, la un viitor mai ,,strălucitor’’. Totul însă, în zadar. A fost din nou dezamăgită, viaţa ,, oferindu-i ’’ o nouă palmă.

«Vreau să-mi dau demisia din PSD. Eu mă rugam de lume să o voteze pe Lia Olguţa Vasilescu!»

Elena Iulia Teodorescu, fostă profesoară de limba şi literatura română, în vârstă de 66 de ani, locuieşte în zona Calea Unirii, într-un apartament cu patru camere. De câţiva ani buni viaţa femeii s-a transformat într-o adevărată luptă, pe care o duce şi în ziua de azi cu preşedinta asociaţiei de locatari, după cum povesteşte. Elena Iulia Teodorescu a încercat chiar şi imposbilul pentru a ajunge la un acord comun cu preşedinta asociaţiei, dar totul fără sens. Totuşi, fostul dascăl a crezut că mai are un as în mânecă. Fiind membră a Partidului Social Democrat ( PSD), Elena Iulia Teodorescu a susţinut-o pe Lia Olguţa Vasilescu în campania electorală pentru alegerile locale din 2012. Femeia povesteşte că s-a rugat efectiv de craioveni pentru a-i acorda o şansă actualului primar, ,, fiind tânără şi frumoasă’’. Prin numirea în funcţia de primar a Liei Olguţa Vasilescu, femeia a crezut că se vor schimba în bine mai multe lucruri în acest oraş. Conform celor afirmate de Elena Iulia Teodorescu, edilul-şef al Băniei ar fi promis că va desfiinţa asociaţiile de locatari, însă acum puţin timp a declarat la un post TV local că ,, nu are cadrul legislativ’’. Astfel, fosta profesoară de limba română este intrigată de comportamentul actualei municipalităţi, fapt pentru care a hotărât să-şi dea demisia din PSD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

M-am înscris în PSD, am umblat şi am lipit pozele doamnei Olguţa în balcoanele oamenilor, am mers să o votez, am rugat lume să o voteze,  atunci când au avut loc alegerile locale. Ne-a promis că desfiinţează asociaţiile de locatari, iar la televizor a declarat altceva: că nu are cadru legislativ. Vreau să-mi dau demisia în mod public din PSD. Eu, pentru ca doamna Olguţa să câştige alegerile locale, mă rugam de lume să o voteze. Pentru că este tânără şi frumoasă, femeile mai în vârstă nu voiau să o voteze. M-am rugat de lume să-i dea posibilitatea să poată face ceva, tocmai pentru că este tânără. Şi care mi-e mulţumirea? Suport persecuţii de la cea de la asociaţie, chiar la un moment dat administratorul mi-a trimis o scrisoare pe o altă adresă şi mi-a băgat restanţă la întreţinere 4,9 lei. I-am scris doamnei Olguţa, scrisoarea a ajuns la domnul Nedelescu, iar urmarea plângerii a fost faptul că a început să mi se impute zilnic o restanţă de 0,02, majorarea zilnică, că nu plătesc. De ce să plătesc greşeala şi prostia altora?
A relatat Elena Iulia Teodorescu, 66 de ani

«Olguţa Vasilescu a dat exemplu de ilegalităţi la asociaţiile de locatari, dar de asociaţia noastră nu a zis nimic»

Femeia trăieşte un adevărat calvar din cauza celei care se află la conducerea asociaţiei de locatari. Cu ochii în lacrimi şi cu multă durere în suflet, Elena Iulia Teodorescu nu găseşte niciun fel de sprijin nici măcar în autorităţile locale, cărora ea însăşi le-a întins o mână de ajutor în perioada alegerilor locale. Fostul cadru didactic spune că preşedinta asociaţiei îi terorizează chiar şi pe ceilalţi vecini. Mai mult, femeia a fost acuzată la un moment dat că ar fi scris şi desenat pe ziduri.

Eu şi vecinii mei suntem terorizaţi de cea de la asociaţie: ne fură, ne înşală, ne batjocoreşte. Preşedinta asociaţiei, Elena Motancea a fost asistentă medicală la Spitalul Militar şi a fost dată afară de acolo. Acum, a venit cu <> şi e teroare în cartier. Reclamaţii la procuratură, peste tot ne-a reclamat pe toţi. Unii au fost amendaţi cum că ar avea cuşti pentru câini. Eu am primit în cutia poştală somaţie că aş scrie şi desena pe ziduri, asta acum doi ani, când umblam în baston pentru că aveam probleme cu un picior. M-am judecat şi am dovedit că nu puteam să scriu. În continuare suntem înşelaţi de cei de la asociaţia de proprietari. Am auzit-o pe post acum câteva zile, pe doamna Olguţa, când a spus că există 420 de asociaţii, a dat exemplu de ilegalităţi, dar de asociaţia noastră nu a zis nimic.
A mai spus femeia de 66 de ani

«Locuiesc ca într-o magazie din luxul în care am stat. Mi-a fost distrus apartamentul»

Mai mult decât atât, Elena Iulia Teodorescu spune că nu doar preşedinta asociaţiei îi creează probleme. Vecinii de la apartamentul de deasupra îi fac viaţa un infern, de mai bine de zece ani. Locuinţa femeii a fost distrusă în urmă cu aproape un an şi jumătate, din cauza unei inundaţii provocată de vecinii respectivi. Elena Iulia Teodorescu îi acuză pe aceştia că au maltratat-o în repetate rânduri atât pe ea, cât şi pe tatăl ei, astfel încât să facă presiuni pentru ca femeia să accepte să le vândă imobilul.

Mi-a fost inundat apartamentul, eu stau la parter, am apartament de patru camere, în Unirii, se poate face foarte uşor magazin, pentru că este un loc accesibil şi îl vrea cea de deasupra mea al cărei frate dă bani cu camătă. Vrea să i-l vând. Din 2000 mă terorizează. Eu nu mai am sonerie, am fost bătută, a fost bătut tatăl meu, care a murit cam din cauza asta. La 1 octombrie 2012 am avut o inundaţie care a durat până pe 3 decembrie. Locuiesc ca într-o magazie din luxul în care am stat. Mi-a fost distrus apartamentul. Mi s-au furat şi foarte multe lucruri, am avut aur dentar, iar poliţiştii nu au făcut nimic.
A replicat Elena Iulia Teodorescu

Banii, «ochiul dracului» …

Pentru a-şi rezolva aceste probleme, fosta profesoară şi-a angajat un avocat. Din păcate, spune ea, nici acesta nu s-a dovedit a fi mai “curat’’.

Mi-am luat şi avocat la procesul cu inundaţia şi la un moment dat a început să se suprapună procesul cu inundaţia şi cel cu asociaţia. Nu puteam să mă prezint în ambele locuri. Credeam că acest avocat îmi va fi de folos, dar nu voia să pună întrebări martorilor, i-am dat tot dosarul meu şi mi-a zis că l-am făcut de râs. M-a făcut << babă nebună>>. Am făcut cerere să nu mă mai reprezinte. I-am cerut banii înapoi şi a zis să mă duc la Barou. Dacă aş putea să plec în altă ţară, aş face-o imediat.
A declarat Elena Iulia Teodorescu

Îşi doreşte neapărat demisia din PSD

Toate aceste încercări la care a supus-o viaţa nu au doborât-o. Din contră, femeia merge mai departe şi încearcă să obţină dreptate, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, a hotărât să-şi dea demisia din PSD, partidul pe ai cărui oameni i-a ajutat şi care nici măcar nu i-au mulţumit.

Politica