joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CÂND STATUL ÎŢI IA BANUL SE ÎNTÂMPLĂ MINUNI

Am trait sa vad o minune fiscală. Plata impozitului pe clădiri în 30 de secunde. Aţi citit bine: în 30 de secunde. Ca un bun cetăţean ce sunt (aşa cred eu) am fost la Direcţia economică a Primăriei Slatina să-mi plătesc impozitul pe clădiri. Aşa cum ar trebui la toate instituţiile publice m-am aşezat în faţa unui aparat de distibuit numere de ordine.  Am tastat: casierie (nu mai exista tasta: plata impozite locale) şi am aşteptat să-mi apară numărul pe panoul electronic cu îndrumarea spre unul dintre ghişeele casieriei.

De la momentul tastării butonului de casierie şi până la semnalul sonor cu indicarea numărului de ordine de pe billet şi ghişeul rezervat A DURAT APROXIMATIV 30 DE SECUNDE.Acest fapt m-a şi mirat, o minune fiscală oltenească.La ghişeu am spus codul numeric personal, am fost găsit în programul informatic şi am plătit, cu chitanţa aferentă. De la momentul intrării în cladirea direcţiei şi până la ieşire nu cred că a durat mai mult de două minute.Cu adevarat Primăria a învăţat să ia banii contribuabililor.  Trebuie apreciaţi salariaţii acestei instituţii că-ţi iau banii fără să-ţi dai seama. Nu ai timp să reflectezi, să-ţi pară rău ca rămâi fără bani, etc. Sunt plăcut surprins de rapiditatea cu care Primăria Slatina încasează impozitele şi taxele locale. Sper ca şi alte Primării din România să aiba o asemenea rapiditate. Cu adevarat acest serviciu, oferit de primărie, este în SLUJBA CETĂŢEANULUI, nu mai stai la ghişeu cu minutele din cauza softului prost, salariaţilor blazaţi, etc.

M-a cuprins amărăciunea că am dat şi ultimii bani din buzunar, dar cu toate acestea nu am plecat cu un gust amar, ci, din contră, satisfăcut că nu am stat mult, că mi s-a vorbit frumos. Îndemn toţi primarii, care citesc Ediţie Specială, să ofere concetăţenilor lor asemenea servicii şi implicit satisfacţia unui lucru făcut bine şi repede.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica