vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie adusă de sfertul doi

Evoluţiile mai puţin fericite din meciurile anterioare celui cu KK Kuzov I-au făcut pe baschetbaliştii din Bănie să înceapă timorat partida cu macedonenii. După câteva minute de degringoladă lucrurile s-au aşezat şi Seals cu colegii săi au trecut în ofensivă. Asta a făcut ca primul timp de odihnă acordat după zece minute de joc să găsească formaţia gazdă în avantaj. Unul de doar două puncte dar a fost clar că dacă apărarea va funcţiona lucrurile vor evolua în direcţia dorită şi anume spre victorie. Şi aşa a şi fost pentru că James Tyler a făcut un meci mare închizând propriul panou.

Chiar dacă a mai avut stângăcii , în special pe faza de atac, cele nu mai puţin de 20 de recuperări (13 ofensive şi 7 defensive) spun multe despre jocul uriaşului american. La cestea se adaugă şi 10 puncte reuşite. În fine, revenind la meci trebuie spus că cel de-al doilea quarter a făcut diferenţa. Cu un Kovak în mână, secondat de Seals care a jucat în nota obişnuită în special pe faza de apărare, Craiova s-a distanţat constant şi a luat un avantaj ce s-a dovedit hotărâtor. Pauza mare a consemnat rezultatul de 39 – 28, cele 11 puncte avans urmând să se păstreze până la final dar a dus şi ceva nelinişte pentru că SCM a ratat destul de mult.

S-a jucat doar în opt

Policlinica Buna Vestire Craiova

După reluarea jocului s-a putut observa că cele două echipe nu au mari veleităţi tactice dar au jucători care vor să se facă remarcaţi. Având imposibilitatea de a se desfăşura sub panoul craiovean, macedonenii au recurs la aruncările de afară. Norocul oltenilor a fost că nu prea le-au intrat, doar opt din cele 29 de aruncări fiind reuşite. Din acest punct de vedere ar trebui tras un semnal de alarmă asupra poziţionării echipei gazdă care a permis un astfel de tip de joc. În fine, sfertul trei a revenit tot gazdelor care s-au mai distanţat cu un punct şi au aşteptat ultima parte a întâlnirii mai relaxate. La adăpostul celor 12 puncte avantaj în sfertul patru s-a conservat rezultatul finalul meciului găsindu-i pe olteni în avantaj.

Deşi s-au făcut numeroase transferuri şi mişcări de trupe, la nivelul luni februarie se joacă practic în opt. Pentru meciul cu macedonenii, antrenorul gazdă a contat pe Seals (7), Bureau (16), Tyler (10), Popescu, Babic (3), Kovak (22), Sokk (8) şi Căpuşan (6). Cu alte cuvinte, lucrurile nu stau bine şi dacă se continuă pe cele două fronturi, finalul de campionat va găsi o echipă olteană extrem de obosită care ar putea să nu facă faţă.  Mai trebuie spus că la meci a fost prezent şi Ionuţ Drăguşin, acesta încurajându-şi în permanenţă colegii. O dată cu revenirea lui Ionuţ este foarte posibil ca multe să se schimbe în bine în anturajul echipei dar şi pe teren.  

Politica