joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Uzina de vagoane din Severin îşi dublează numărul de salariaţi

Constantin Pârvănescu ne-a spus că într-o primă fază s-au făcut 100 de angajări însă până în luna martie se vor mai face alte 300:
Deja în ianuarie 2014 au fost angajaţi la uzina de vagoane din Severin 100 de persoane. Iar până în luna martie  se mai creează încă 300 locuri de muncă. Avem contracte pentru construirea de vagoane cisternă şi vagoane de transport cărbune. Acum lucrăm la prototipul de cisternă şi când evoluează fluxul tehnologic se fac angajările în plin. Repet asta se estimează în luna martie adică luna viitoare.
Ne-a declarat liderul sindical de la uzina de vagoane  din Severin, Constantin Pârvănescu

Managerul de la uzina de vagoane, Mario Stregman a spus la rândul său că  în prezent, unitatea are circa 370 de angajaţi însă până în luna martie numărul acestora va ajunge la 650 de salariaţi. Aceştia  vor fi recrutaţi în cea mai mare parte din rândul foştilor angajaţi ai uzinei. Meva are contracte ferme pentru o perioadă de doi ani de zile cu Olanda şi Germania.

Se fac angajări şi la alţi coloşi industriali

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi la Şantierul Naval din Turnu Severin, producţia merge în totalitate la export, clienţii fiind exclusiv din Europa de Vest, respectiv Olanda, Germania şi Belgia.

Când avem contractele semnate atunci facem şi angajări, pot să fie 50 de oameni, pot să fie 75 sau 100 de oameni, nu pot să spun o cifră exactă pentru că depinde de tonajul navei, de complexitatea ei.
A spus directorul general Dan Nistor

Un număr important de angajaţi , 400,  în Turnu Severin se regăsesc la Cildro SA, producător de plăci stratificate din lemn de fag şi furnir estetic, a cărei producţie în procent de aproximativ 85 la sută merge la export spre firme din Uniunea Europeană. Un alt mare angajator este fabrica de anvelope gigant de la Eurotire, care în ultimii ani a oferit un loc de muncă pentru 584 de oameni. O figură frumoasă se pare că va face anul acesta şi Fostul Combinat de Celuloză şi Hârtie, actualmente Romvele, care îşi va deschide porţile în toamna acestui an. Actualul proprietar a investit aici peste zece  milioane de euro.

Mandatul pentru cursul acestui an este repornirea producţiei pe platformă, acum suntem în modernizare, retehnologizare, reconstrucţie, avem un personal de 200 de persoane şi în momentul când va reporni fabrica, va trebui să avem un personal de exploatare undeva în jur de 500 de persoane.
A spus directorul unităţii, Constantin Holomei

Politica