vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transferuri în valuri, la Dunăre

Deşi Mehedinţiul  nu mai are bazin de înot omologat, CSM Drobeta ar putea deveni cel mai puternic club de nataţie din ţară. Anul trecut, secţia pregătită de Dan Bădescu a cucerit 31 de medalii, toate la seniori, iar zestrea putea fi mult mai mare dacă băimăreanul Cătălin Ungur nu decidea să plece la CSM Braşov, pentru care a urcat de şase ori pe podium, la naţionalele în bazin scurt (25 metri), desfăşurate în luna noiembrie, la Hunedoara.

Pe Ungur îl adusesem de un an de la Baia Mare, dar antrenorul de la Braşov i-a promis că-l va duce cu bursă în SUA. Sper să nu fi fost păcălit.
A spus Bădescu

În locul înotătorului specializat în probele de spate, antrenorul de la CSM Drobeta l-a adus pe sportivul de la CSS Hunedoara, care în toamna anului trecut a devenit campion naţional în proba de 200 metri mixt. În vârstă de 19 ani, Alexandru Ancuţa va fi lăsat să se pregătească în continuare la Hunedoara, cu antrenoarea sa Anca Băjan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aşteaptă peste 60 de medalii în 2014

Alături de acesta, CSM Drobeta i-a legitimat, de la CS Aqua Bucureşti, pe juniorii Iulia Cotinghiu, Elena Stoica, Ana Stoican, Claudia Gâdea, Roberta Rusu, Andreea Niţu, Vlad Simion, Sabin Bonea, Vlad Tudose, Ionuţ Radu şi Vlad Vasile. Prima competiţie la care noile achiziţii vor reprezenta CSM Drobeta va avea loc în luna aprilie, când e programat Campionatul Naţional pentru Seniori şi Juniori, în bazin olimpic (50 metri), de la Bacău.

Dacă Ancuţa e deja o certitudine, sportivii de la Aqua Bucureşti sunt juniori de perspectivă, care vor trebui să confirme. Eu i-am monitorizat şi am încredere în potenţialul lor. Atât Ancuţa, cât şi ceilalţi juniori, se vor pregăti la cluburile de la care i-am transferat până în momentul în care bazinul olimpic din Severin va fi redeschis. Am înţeles că anul viitor va fi gata. Atunci îi vom aduce pe toţi la Severin, iar costurile cu pregătirea lor vor fi mult mai mici. Între timp, am mai selectat 25 de copii din zona Bucureştiului, pe care îi vom legitima pe viitor. Deocamdată, îmi doresc ca Ancuţa să se acomodeze la noul său club. Va face echipă bună cu Marius Radu, Alin Artimon, Bogdan Urichianu şi Dacian Vanţă. Vom avea o ştafetă redutabilă. Radu şi Artimon sunt momentan în pregătire cu lotul naţional, la Izvorani.
A spus Bădescu

Dacă în perioada 2008-2012 l-a avut legitimat doar pe bucureşteanul Marius Radu, secţia de nataţie de la CSM Drobeta are în prezent 17 sportivi, toţi din afara Mehedinţiului.

Vom ataca noul sezon competiţional cu 17 înotători care, probabil, ne vor aduce în 2014 peste 60 de medalii. Sportivii au fost încântaţi de ceea ce se realizează la CSM Drobeta, mai ales că în acest an bazinul olimpic va intra în reabilitare. Cred că în cel mai scurt timp vom fi cel mai bun club de nataţie din România.
A spus directorul CSM Drobeta, Eurebio Urucu

Severineanul Vătăşescu nu trebuia pierdut

Deşi au adus 11 înotători de la Aqua Bucureşti, oficialii de la malul Dunării nu l-au ofertat şi pe severineanul Ştefan Vătăşescu. După închiderea Bazinului Olimpic din oraşul natal, în urmă cu mai bine de şase ani, fostul component de la CSM Drobeta a plecat la CSM Reşiţa, iar în prezent este legitimat la BSC Olimpia Bucureşti, pentru care a obţinut 11 medalii toamna trecută, la Campionatul Naţional pentru Seniori şi Juniori de la Hunedoara, unde a stabilit şi un nou record intern în proba de 200 metri fluture.

Nu am primit nicio ofertă de la Severin, dar nu cred că m-aş mai întoarce. Nu pentru că CSM Drobeta n-ar fi un club bun, din contră, are rezultate foarte bune, dar m-am integrat aici şi îmi este foarte bine. Am unul dintre cei mai buni antrenori din ţară, pe domnul Marius Grigore. Am participat la Europene, unde am prins semifinala,  iar la Balcaniadă am luat aurul cu ştafeta României şi argintul la 200 metri fluture, iar acum sunt component al lotului naţional de seniori.
A spus Vătăşescu

Severineanul de nici 19 ani este în prezent singurul înotător originar din Mehedinţi care are rezultate pe plan naţional şi a explicat, pentru Ediţie Specială, de ce a preferat să părăsească CSM Drobeta, în 2007.

Lucrurile nu mai mergeau aşa cum trebuie la club şi simţeam nevoia de o schimbare. Eu nu am rămas la CSM Drobeta, ca Marius Radu, care e din Bucureşti, ci am preferat să merg la Reşiţa. În Severin nu mai era bazin şi trebuia să ne tot mutăm prin ţară pentru antrenamente. Nu aveam un loc stabil şi aveam nevoie să stau undeva pentru a merge şi la şcoală. Păcat că nici până în prezent nu s-a mai redeschis Bazinul Olimpic.

Antrenorul bucureştean Dan Bădescu a povestit cum a fost pierdut înotătorul severinean, care a obţinut prima medalie sub îndrumarea sa.

După ce Bazinul Olimpic din Severin s-a închis, prioritate a avut Marius Radu, cu care am plecat la Timişoara în pregătire. Din păcate, pe severinenii Ştefan Vătăşescu şi Alex Georgescu i-am pierdut, fiindcă nu am putut să mă împart. Când am semnat eu cu  CSM Drobeta, Vătăşescu era deja acolo, iar după ce l-am antrenat vreo şase luni, a devenit campion naţional de copii, la Brăila. După aceea, el a obţinut rezultate din ce în ce mai bune, iar în prezent e unul dintre cei mai valoroşi înotători. Când va fi gata bazinul din Severin, mi-aş dori să concureze din nou pentru CSM Drobeta, dar acum e greu de adus.
A precizat Bădescu

Politica