vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgul Contex deschis la Craiova între 12 şi 16 februarie

În apropierea Zilei Îndrăgostiţilor şi-a deschis porţile Târgul Contex de îmbrăcăminte, încălţăminte şi marochinărie, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova. Denumit Târgul cadourilor de Valentine’s Day, craiovenii pot vizita acest târg găsind articole vestimentare, blănuri naturale, haine din piele, geci, paltoane. Comercianţii provin din mai multe zone ale ţării, de la Arad, Orăştie şi chiar din Capitală. Raioanele cu haine de piele fac deliciul doamnelor. Cu toate acestea, comercianţii se plâng că vânzarea merge din ce în ce mai prost, chiar dacă în această perioadă se caută cadouri.

Hainele din piele de la 300 lei, până la 1000 lei

Nu merge deloc bine vânzarea, chiar dacă vine ziua asta, a îndrăgostiţilor, parcă merge din ce în ce mai slab, oamenii probează, dar foarte puţini îşi permit să cumpere. Aplicăm şi reduceri de până la 10-20 la sută, dar tot nu creşte vânzarea.
A relatat Marin, comerciant

Policlinica Buna Vestire Craiova

Blană naturală, de la 1500 până la 6500 lei

Blănurile naturale ating preţuri exorbitante. Preţurile hainelor din blănuri naturale depăşesc cu mult bugetul craiovenilor. Se aplică şi reduceri, în funcţie de modelul hainei. Producătorii spun că oricum hainele din blană sunt pentru femei trecute de 40 ani şi de aceea şi grupul lor ţintă este mai restrâns.

Tineretul nu prea are bani şi nu prea poartă blană cum poartă o doamnă trecută de 40 ani. Suntem producători, sunt făcute în Orăştie. Este blană naturală din bizon, vulpe, astrahan, sunt de import şi de aceea sunt foarte scumpe şi în funcţie de calitate şi din blana cărui animal provin.
A declarat Ionuţ D, comerciant

Comercianţii se aşteaptă ca în zilele următoare oamenii să vină într-un număr cât mai mare. Standurile cu produse din piele predomină cel mai mult la târgul din Bănie şi sunt cele mai căutate de către clienţi. La raionul cu încălţăminte preţurile par să fie mai la îndemână.

Eu caut în general produse din piele, pentru că îmi doresc cât mai multă rezistenţă şi calitate.
A spus o femeie

Cele mai scumpe încălţări din piele ajung la suma de 200 lei.

Reduceri am făcut la târgul din decembrie, am scăzut cu 10 la sută, au rămas preţurile de atunci, acum avem pantofi de primăvară la 140 lei, ghetele de damă 150 lei, cele mai scumpe sunt cizmele,199 lei.
A spus Dragoş, vânzător

Inimioare, pluş, roz

Pe de altă parte, în centrul Băniei au apărut la vânzare o multitudine de cadouri destinate Zilei Îndrăgostiţilor. Valentine’s Day, o sărbătoare a americanilor, a devenit tot mai populară şi la români. Ziua Îndrăgostiţilor se apropie cu paşi repezi, astfel că îndrăgostiţii au intrat în alertă şi dau fuga după cadouri prin care să îşi declare iubirea. Centrul Băniei este împânzit zilele acestea cu produse banale şi majoritatea kitch. Cel mai mult predomină inimioarele imprimate cu diverse texte pentru persoana iubită, pernele pufoase si colorate, de diverse forme, lumuânări parfumate, ursuleţi de plus, rame foto, căni decorate simbolic cu texte siropoase. Mulţi dintre comercianţi au profitat de acest târg şi au aprovizionat standurile cu produse care nu sunt în ton cu sărbătoarea iubirii, precum huse de telefon, chiar şi portofele, ba chiar şi mărţisoarele şi-au făcut apariţia pe mesele vânzătorilor din centrul Băniei.

Chiar dacă e o zi destinată iubirii, m-am gândit să aduc orice, şi husele de telefon pot fi oferite cadou persoanei iubite.
A declarat unul dintre comercianţi

Produse pentru toate gusturile şi toate buzunarele

Preţurile nu sunt foarte piperate, “amatorii” de astfel de produse au la dispoziţie o gamă variată de articole pentru toate buzunarele. De exemplu, dacă o cană cu decoraţiuni costă de la 20 lei până la 30-40 lei, inimioarele 15 lei cele de mici dimensiuni şi până la 35 lei cele mai mari, îndrăgostiţii pot alege să cumpere răvaşe din ceară cu o mini-declaraţie de iubire la preţul de trei lei bucata. Nici magneţii de frigider sau brelocurile cu texte pompoase nu sunt cadouri de ignorat în perioada asta, cel care dăruieşte îşi poate împăca persoana dragă cu o sumă modică de trei lei bucata. Iubirea poate fi chiar “premiată”, cu diplome pentru cel mai bun iubit/iubită, soţ/soţie, cu preţuri începând de la 5 lei până la 15 lei, în functie de mărime.

Nu lipsesc nici obiectele din argint, care nu au preţuri prea ridicate, pornesc de la 30 lei, iar comercianta este dispusă să negocieze dacă achiziţionezi cât mai multe de la standul respectiv. Deşi preţurile sunt accesibile, comercianţii se plâng ca nu au foarte mulţi clienţi deoarece aceştia doar “inspectează” zona şi foarte puţini cumpără. Unii tineri se declară chiar dezgustaţi de ce văd pe rafturi. Inimioarele au imprimate texte precum “Esti un colţ de la o stea, te iubesc, dragostea mea! ,”Îţi dau inima mea, încalzeşte-o cu dragostea ta”!. “Mesajele acestea par inspirate din manele”, a spus o tânără.

Politica