marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au revanşat cu Vardar

Eşecul fără drept de apel din partida cu Şahtior nu a influenţat în mod negativ atmosfera din sânul echipei lui Pustai, precum şi jocul prestat de aceştia. Gorjenii au făcut ca şi uitată înfrângerea cu campioana Ucrainei şi au trecut din nou pe linia victoriilor. Adversarul întâlnit marţi seara în Antalya a fost o nouă echipă campioană, dar a unui fotbal mai slab.  Reprezentanta Macedoniei în preliminariile Ligii Campionilor, Vardar Skopje, a fost partenerul gorjenilor în cel de-al patrulea joc de verificare din stagiul de pe pământ turcesc. Echipa lui Pustai şi-a luat gura de aer necesară în meciul cu formaţia macedoneană, revenind la gânduri mai bune, în ceea ce priveşte rezultatele din amicale, chiar dacă acestea sunt foarte puţin semnificative, influenţând rareori evoluţia unei echipe în viitoarele meciuri oficiale. Totuşi, Pustai pune preţ pe aceste jocuri de verificare, anunţând la începutul stagiului că nu vrea ca jucătorii săi să facă risipă de la efort.

Titularii de drept au stat pe bancă

În sfera fizică, cu siguranţă, pandurii au depus efortul aşteptat de “profesor”, iar rezultatele au fost până acum satisfăcătoare, excluzând cele 90 de minute nefericite în compania Şahtiorului. Un final pozitiv a avut şi partida cu Vardar, care s-a încheiat cu victoria la limită a pandurilor, scor 1-0. Shamsin a fost omul decisiv din atacul lui Pustai, înscriind unicul gol al meciului, cu puţin timp înainte de pauză. De remarcat este faptul că Pandurii au folosit un prim 11 total diferit, faţă de meciul cu Şahtior, Pustai dorind să vadă şi restul lotului în acţiune, înainte să ia o decizie clară asupra titularilor care vor avea încrederea tehncianului pe parcursul ultimei părţi a campionatului. Astfel, Pandurii s-a bazat în meciul cu Vardar pe următorii: Gliwa – Paulinho, Mamele, Doru Bratu, Sipoto Bohale – Elton, Distefano (Nistor, min. 46) – Ciucur, Nicoară (Distefano, min. 68) – Alex dos Santos, Shamsin (Bud, min. 62). Despre acest joc, preşedintele Pandurilor a declarat că a fost un amical reuşit şi băieţii au răspuns bine la jocul prestat de macedoneni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am reuşit să câştigăm această partidă, un adversar bun, un test util pentru echipa noastră, am bătut campioana Macedoniei, o echipă puternică cu agresivitate. Eu zic că am răspuns bine, am făcut o partidă bună, personal sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor şi dorinţa jucătorilor de a prinde primul 11. Există o concurenţă mare la echipă pe posturi şi fiecare jucător trage pentru a prinde un loc de titular.
A declarat Eugen Pârvulescu

Oficialul gorjenilor a continuat, susţinând că jucătorii s-au comportat ireproşabil în acest al doilea stagiu din Antalya, iar echipa este în uşoară creştere de la joc la joc.

Am văzut până acum patru jocuri, de la joc la joc, echipa este în uşoară creştere. Am văzut în meciul cu Vardar, prospeţime şi în primul rând atitudine, repet se simte foarte mult concurenţa, lotul echilibrat şi fiecare jucător îşi vede de ce are de făcut pe teren.
A mai precizat Pârvulescu

Pârvulescu vede Pandurii din nou în cupele europene

Despre ultima partidă de verificare, cea de azi, contra formaţiei ucrainiene Cernomoreţ Odessa,  preşedintele gorjenilor consideră că Pustai va folosi un prim 11, cu care se va bate şi în prima partidă oficială din primăvară, cea de la Galaţi.

Normal, este ultimul joc de pregătire şi probabil Pustai va încerca să alinieze formaţia pe care o va arunca în luptă şi în primul meci oficial. Va fi un ultim test, iar important va fi jocul echipei, dar şi rezultatul. Cred că în primul rând va conta sănătatea jucătorilor, să reuşim să plecăm în ţară cu toţi jucătorii valizi. În acest sens, am o veste foarte bună venită de la Pleaşcă, care a fost externat din spital şi sperăm ca săptămâna viitoare se va alăture jucătorilor la pregătire.
A mai spus oficialul gorjenilor

Acesta a făcut un scurt comentariu şi despre o nouă prezenţă a pandurilor în Europa League, cupă în care Pârvulescu este încrezător că echipa gorjeană va lua parte şi în ediţia viitoare.  

Sunt încrezător într-o clasare a echipei noastre pe un loc de cupă europeană. Mă uit la joc, văd antrenamentele băieţilor, dorinţa lor şi sunt sigur că au cu toţii această ambiţie şi cum ne dorim şi noi toţi din Târgu-Jiu ca echipa să reuşească din nou calificarea în Europa League. Nu va fi uşor, dar ne vom lupta pentru acest obiectiv.
A conchis Pârvulescu

Politica