joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Initierea programului de voluntariat «I like the museum», la Muzeul Olteniei Craiova – Secţia Ştiinţele Naturii

Muzeul Olteniei – Secţia Ştiinţele Naturii, cu sprijinul Consiliului Judeţean Craiova, organizează, pentru prima oară într-o instituţie muzeală din judeţul Dolj, proiectul de voluntariat „I like the museum”, conceput exclusiv pentru elevii de liceu.  Muzeul Olteniei – Secţia Ştiinţele Naturii doreşte să ofere un program inedit de voluntariat, în cadrul căruia, adolescenţii, înscrişi în cadrul programului „I like the museum”, să interacţioneze în maniere interesante cu publicul muzeal, să participe, în mod direct, la promovarea de evenimente, activităţi specifice şi programe organizate de către specialiştii Muzeului Olteniei, contribuind cu propriile idei şi soluţii.

Stagiul de voluntariat în cadrul Muzeului Olteniei se va desfăşura pe durata a 5 luni, începând din luna martie a.c. până la sfărşitul lunii iulie, şi presupune participarea lunară la întâlniri, sesiuni de formare/training precum şi implicarea în organizarea activităţilor şi programelor pentru public ale muzeului, conform unui calendar stabilit în prealabil. Stagiul de voluntariat se adresează doar liceenilor din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a, care au un program şcolar ce le permite participarea în mod consecvent la întâlniri şi evenimente, conform calendarului de activităţi.

Voluntarii sunt aleşi în urma unui proces de recrutare şi selecţie a adolescenţilor ce işi depun C.V.-urile, până în data de 23.02.2014, la adresele [email protected], [email protected] (pentru detalii suplimentare privind descărcarea/completarea/trimiterea C.V.-ului aflat pe site-ul Muzeului Olteniei/ www.muzeulolteniei.ro, ne puteţi contacta la numerele de telefon 0766326909 şi 0251411906. Viitorii voluntari ai Muzeului Olteniei sunt elevi de liceu care îşi doresc să se implice în activităţi extraşcolare, care vor participa activ la proiectele, programele şi evenimentele Secţiei de Ştiinţele Naturii, în afara programului şcolar, dobândind cunoştinţe şi dezvoltându-şi competenţele în domenii variate precum: mineralogie, paleontologie (plante şi animale fosile), botanică (plante), entomologie (insecte), malacologie (moluşte), ihtiologie (peşti), ornitologie (păsări), mamifere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, avantajele oferite de stagiul de voluntariat la Muzeul Olteniei Craiova – Secţia Ştiinţele Naturii, pot fi: interacţionarea nemijlocită cu specialiştii muzeului (muzeografi, conservatori, restauratori, custozi de sală), cunoaşterea specificităţilor activităţilor muzeului prin familiarizarea cu modul de funcţionare a unei instituţii mari, dobândirea de abilităţi practice de organizare şi comunicare, dezvoltarea capacităţii de lucru în echipă, realizarea de noi prieteni, dezvoltarea de abilităţi de comunicare şi vorbire în public, îmbogăţirea portofoliul de activităţi extraşcolare (adeverinţă şi contract de voluntariat). Voluntarii vor beneficia de gratuitate pe întreaga perioadă a stagiului de voluntariat (februarie 2014 – iulie 2014) la intrarea în Muzeul Olteniei Craiova, în expoziţiile temporare şi permanente, precum şi  la evenimentele organizate de Muzeul Olteniei (vernisaje expoziţii, ghidaje tematice, ateliere, conferinţe etc.).

Muzeul Olteniei oferă voluntarilor, în perioada de stagiu, zece bilete gratuite pentru  a participa împreună cu cei dragi la evenimentele/expoziţiile temporare şi permanente ale instituţiei muzeale. Stagiul de voluntariat în cadrul Muzeului Olteniei va dura 5 luni, începând din martie 2014 până la sfârsitul lunii iulie 2014, un voluntar implicându-se, în medie, 8 ore pe lună în activităţile/evenimentele instituţiei. Întâlnirile se vor desfăşura în zilele de vineri ale fiecărei luni calendaristice (de două ori pe lună), între orele 16:30 şi 18:30 şi în a patra sâmbătă din lună, pentru câte un training de dezvoltare de competenţe şi abilităţi personale. Muzeul îi încurajează pe toţi cei care îşi doresc să se înscrie în stagiul de voluntariat, oferind prilejul participării la acţiuni muzeale inedite precum: „Noaptea Muzeelor”, “Şcoala Altfel” etc.

Politica