sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grefier de la Curtea de Apel Craiova, în vizorul ANI

Oltenia este din nou în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI). Dacă în ianuarie niciun reprezentant al statului din regiune nu a fost declarat incompatibil, în februarie sunt deja patru. Unul dintre aceştia este grefier la Curtea de Apel Craiova. Ana Golaşu a fost declarată ca fiind în incompatibilitate, întrucât din martie anul trecut este şi preşedinte la o Asociaţie de Proprietari din Bănie.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui GOLAŞU ANA, grefier în cadrul Curţii de Apel Craiova, Judeţul Dolj, întrucât, începând cu data de 30 martie 2013, deţine, simultan, şi funcţia de Preşedinte al Asociaţiei de Proprietari Bloc ANLR 2008, cu sediul în Craiova.
Astfel, GOLAŞU ANA a încălcat dispoziţiile art. 77, alin. (1) din Legea nr. 567/2004, potrivit cărora „Funcţia de grefier este incompatibilă cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice […]”.

ANI

Ce sancţiuni riscă:  
Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […].
Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.
Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Tot în această lună, ANI a declarat incompatibili doi primari. Este vorba de Dumitraşcu Maria, primar al comunei gorjene Berleşti care “ s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 februarie 2012 – 08 octombrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Primar al Comunei Berleşti, cât şi calitatea de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale Berleşti în Adunarea Generală a Asociaţilor în cadrul S.C. JUPSAL SALUBRIS S.R.L.” şi de Gheorghe Nicolae, primar al comunei vâlcene Boişoara, care “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2012 – 01 martie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Comunei Boişoara, calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul S.C. EUROSSIB CONSTRUCT S.R.L., precum şi funcţia de Director în cadrul S.C. EUROSSIB CONSTRUCT S.R.L.

Un fost viceprimar din Mehedinţi a intrat şi el în vizorul ANI. Fostul viceprimar democrat liberal al Municipiului Orşova şi fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Orşova, Valeriu Ungureanu a fost declarat incompatibil de  către Agenţia Naţională de Integritate ca urmare a faptului că în perioada mandatului de viceprimar, o societate deţinută de familia sa era în relaţii contractuale cu primăria  Orşova. Astfel, potrivit inspectorilor ANI, Valeriu Ungureanu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2008 – 28 aprilie 2011, perioadă corespunzătoare exercitării mandatului de viceprimar, întrucât S.C. OPTIM COM S.R.L. Orşova (societate deţinută de familia Ungureanu) a desfăşurat operaţiuni comerciale de furnizare bunuri în valoare totală de 17.936,91 Lei cu Primăria Municipiului Orşova, S.C. Servicii Publice Orşova S.R.L. şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Orşova. Societatea S.C OPTIM COM S.R.L.  are ca obiect de activitate comerţul cu amanuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi a celor pentru vopsit. 

Politica