vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Hansel şi Gretel – O pulbere de stele pe gene de copii»

Teatrul Liric “Elena Teodorini” din Craiova a pus bazele unui nou spectacol de operă ce va avea premiera pe 6 şi 8 februarie, ora 19.00, la Craiova. Este vorba de opera penru copii, Hansel şi Gretel de Engelbert Humperdinck. Regia spectacolului a fost realizată de Traian Savinescu. Acesta a vorbit despre uşurinţa şi dragostea cu care a lucrat la realizarea operei.

Sunt obişnuit cu spectacolele pentru copii, am lucrat mult şi cu mare drag în acest domeniu. Am apreciat în mod deosebit contribuţia sectorului de producţie la acest spectacol, veţi vedea că dacă spectacolul arată cum arată, este şi meritul lor. Am făcut o muncă a unui regizor de teatru care a studiat, a practicat muzică şi îmbinarea noastră din punctul acesta de vedere a fost bună, aducându-mi aportul şi pe latura de interpretare actoricească a tuturor membrilor trupei.
A declarat Traian Savinescu, regizorul operei

Cântarea spectacolului de operă pentru copii s-a realizat cu orchestra live a maestrului Alexandru Iosub.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este un lucru important pentru că percepţia copiilor în contactul direct cu muzica vie a orchestrei nu poate fi înlocuită cu niciun fel de mijloc de reproducere a sunetului, oricât de sofisticate ar fi ele, este un atuu al spectacolului. Ansamblul de balet are şi el o funcţie foarte importantă, nu una pur coregrafică, este ca o placă turnantă, ca un suport de dinamică şi de imagine.
A relatat regizorul Traian Savinescu

Coregrafia artistică a fost coordonată de către Eva Ştefănescu. Aceasta nu a dat multe detalii referitoare la spectacol, a lăsat loc de suspans şi i-a invitat pe doritori să vină să vizioneze spectacolul.

Este un spectacol care îmi este foarte drag, coregrafia este diferită, avem şi momente lirice şi momente antrenante, despre pisici, acele pisici care sunt slujitoarele vrăjitoarei care îi fac de petrecanie până la urmă. Aş vrea să veniţi şi să-l vedeţi. Este foarte bine pus la punct din punct de vedere regizoral, este un spectacol pentru toată lumea, nu doar pentru copii, mai ales că e un basm cu care toată lumea a crescut.
A declarat coregrafa Eva Ştefănescu

Opera Hansel şi Gretel pusă în scenă la teatrul liric este o versiune prescurtată a operei lui Engelbert Humperdinck. Maestrul Alexandru Iosub a constituit muzica pentru operă în aşa fel încât să coincidă cu atmosfera de vis a basmului.

Orice basm are atmosferă de vis şi orchestra trebuie să facă treaba asta, la fel şi soliştii, eu văd pe Hansel şi Gretel ca pe o pulbere de stele pe gene de copii, joc, fantezie. Este un spectacol vioi, este un basm clasic, noi am ales o versiune prescurtată a operei lui Humperdinck, legătura cu copii e permanentă, vreau să confirm că este pentru prima dată când se face operă pentru copii, gândită şi realizată de orchestră live. O să vedeţi un spectacol foarte viu, frumos, antrenant, vizual pe care orchestra subliniază cât va putea de bine momentele de lirism, voiciune, fantezie.
A spus maestrul Alexandru Iosub

Rolurile principale vor fi interpretate de către Florentina Soare, în rolul lui Hansel şi Diana Ţugui în rolul lui Gretel. Pentru protagoniste a fost o plăcere să primească aceste roluri.

Pentru mine a fost o bucurie să mă întorc la copilărie, s-a lucrat extrem de uşor cu multă bucurie şi voie bună, cred că toţi am avut acelaşi sentiment, toţi aveau acest spirit al copilăriei.
A declarat actriţa Diana Ţugui, în rolul lui Gretel

E un debut pe o scenă din România, Hansel pentru mine a fost simplu de abordat, singurul obstacol este sexul masculin, în rest Hansel îl văd aşa cum sunt eu, a fost simplu să intru în acest rol pentru că eu de fapt sunt un copil şi nu aş dori să mă schimb. Mi-ar plăcea să rămân Hansel egal Florentina.
A conchis actriţa Florentina Soare, în rolul lui Hansel

Politica