joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adio zăpezi, vin inundaţiile

Premierul Victor Ponta a anunţat ieri, în cadrul unei videoconferinţe, că starea de alertă va fi ridicată pentru toate judeţele care s-au aflat săptămâna trecută sub cod roşu. Ponta a avertizat asupra faptului că autorităţile din întreaga ţară trebuie să fie în alertă, întrucât inundaţiile vor fi inevitabile, având în vedere căderile de zăpadă din ultimele zile.

Încetăm starea de alertă. Probabil ne pregătim pentru inundaţii, pentru că a nins mult. Trebuie să ne organizăm bine şi să intervenim acolo unde este cazul.
A declarat premierul Victor Ponta

Totodată, Ponta a mai precizat că a fost votat acordul prin care România se obligă să intervină pentru a ajuta alte state europene, în situaţii de criză.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Temperaturi mai ridicate pe zi şi nopţi geroase

În judeţul Dolj, din punct de vedere al precipitaţiilor, nu o să existe probleme în această săptămână. Vântul va sufla cu până la 40-50 km.
Temperaturile vor marca o uşoară creştere în cursul zilelor. Totodată, autorităţile anunţă că vor fi câteva probleme cu stratul de zăpadă prin oraş,  care se va topi foarte repede.
Nopţile vor fi însă geroase şi temperaturile vor scădea. Pe de o parte, temperaturile vor creşte ziua datorită descoperirii cerului, pe de altă parte o masă de aer cald va ajunge şi în Craiova, iar noaptea, din acelaşi motiv de descoperire a cerului, temperaturile vor scădea, ajungând până la –8 sau –10 grade. Ziua, temperaturile vor atinge cel mult două grade.
Directorul adjunct al SC Salubritate, Flavius Sirop a spus că prioritară a fost cărarea zăpezii, iar în acest scop au acţionat 47 utilaje, fiind nevoie de 110 oameni.

Sirop: «Prioritatea noastră a fost cărarea zăpezii»

Anul acesta s-a acţionat cel mai puţin cu nisip în combinaţie cu sare. Prioritatea noastră a fost cărarea zăpezii, au fost strânşi 3500-4000 metri cubi. Au acţionat 47 de utilaje şi 110 oameni.
A declarat Flavius Sirop

Drumurile naţionale şi judeţene, fără probleme

Nici pe drumurile naţionale care leagă Craiova de alte oraşe nu există probleme. Şase utilaje patrulează permanent în acest scop, în timp ce alte 25 de utilaje sunt la datorie pentru deszăpezirea drumurilor judeţene.

Comandamentul de deszăpezire al Craiovei şi-a continuat activitatea şi în weekend

În plus, comandamentul de deszăpezire al municipiului Craiova şi-a continuat activitatea şi în weekend, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Craiova.  În intervalul 02.02.2014, ora 07:00 – 02.02.2014, ora 19:00, au intervenit la nivelul întregului municipiu 46 de utilaje şi s-au utilizat cinci  tone de material antiderapant. În acest interval, la activitatea de deszăpezire au fost angrenate 40 de persoane din cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L., R.A.A.D.P.F.L. Craiova, R.A.T. Craiova, C.A.O. Craiova şi S.C. Termo Craiova S.R.L. În intervalul menţionat au fost încărcate şi transportate, la cele două puncte de descărcare autorizate din vecinătatea rampei ecologice de la Mofleni, 4.015 tone de zăpadă.

În intervalul 02.02.2014, ora 19:00 – 03.02.2014, ora 07:00, au intervenit la nivelul întregului municipiu  50 de utilaje şi s-au utilizat 15 tone de material antiderapant. În acest interval, la activitatea de deszăpezire au fost angrenate 30 persoane din cadrul S.C. Salubritate Craiova S.R.L., R.A.A.D.P.F.L. Craiova, R.A.T. Craiova, C.A.O. Craiova şi S.C. Termo Craiova S.R.L. În intervalul menţionat au fost încărcate şi transportate, la cele două puncte de descărcare autorizate din vecinătatea rampei ecologice de la Mofleni, 3.092 tone de zăpadă.

Amenzi pentru parcări neregulamentare

Executivul Primăriei municipiului Craiova revine cu rugămintea, către toţi cetăţenii, să parcheze regulamentar autoturismele, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină pe toate străzile din municipiu. În caz contrar, autoturismele vor fi ridicate şi se vor aplica sancţiuni. Conform HCL 319/2009, modificată şi completată prin HCL 279/2011 „neîndepărtarea imediată a zăpezii şi gheţii de pe trotuarele din faţa imobilelor şi a curţilor acestora deţinute sub orice fel de titlu, precum şi neînlăturarea sloiurilor de gheaţă (ţurţuri) se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 – 1.500 ron pentru persoanele fizice şi 1.000 – 2.500 ron pentru persoanele juridice”.

Persoanele fără adăpost, sprijinite de municipalitate

Totodată, funcţionarii din cadrul Direcţiei Administraţie Publică şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Craiova au sprijinit, în intervalul 02.02.2014, ora 07:00 – 03.02.2014, ora 07:00, 33 persoane fără adăpost. Opt persoane au fost cazate la centrul social „Sfântul Vasile” pentru persoane fără adăpost, iar alte 25 persoane au fost cazate la Căminul pentru persoane vârstnice Craiova.

Nedelescu: «Utilajele nu au putut să evite dislocarea limitatoarelor de viteză»

Utilajele care au deszăpezit Craiova au luat pe sus limitatoarele de viteză de pe străzile oraşului. City-managerul oraşului, Gheorghe Nedelescu a declarat că “utilajele nu au putut să le evite şi astfel acestea au fost demontate, însă se vor remonta acolo unde au fost dislocate’’.

Politica