sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Test de echilibristică pentru jucătorii doljeni

Stratul de zăpadă care a scârţâit sub crampoanele jucătorilor a compromis pe alocuri partida de verificare dintre cele două formaţii doljene care a constituit un test pozitiv doar din prisma pregătirii fizice. Terenul a limitat în mare măsură aspectele tehnico-tactice, singurul.
Totuşi, jocul a fost unul disputat, la finalul căreia Podariul s-a impus, graţie unicului gol al meciului, înscris de Renato Bălan(61). Cum spuneam, suprafaţa de joc neprielnică nu le-a oferit prea multe oportunităţi celor doi tehnicieni pentru a se lămuri asupra actualului potenţial al propriilor jucători.
Testul s-a dovedit util la fel ca o lecţie de antrenament modelată după caracteristicile competiţiei, în care sarcinile se concentrează pe obişnuirea jucătorilor cu atmosfera unui joc oficial.
Pentru tehnicianul Podariului, amicalul a avut un rol important în pregătirea echipei, chiar dacă terenul i-a limitat perspectivele de observare.  

Din punct de vedere fizic a fost un joc bun ca angajament, dar tehnico-tactic nu am făcut practic nimic, pentru că terenul a fost de aşa natură încât nu puteai să stai bine în picioare, dar să mai şi joci fotbal. Însă trebuia să jucăm acest amical, pentru că nu am avut jocuri până acum şi aveam nevoie de o partidă în spate până la plecarea în cantonament.  În mare parte eu îi ştiam pe jucători, dar cu siguranţă luni(n.r azi)  se va stabili lotul care va pleca în cantonament.
A declarat, pentru “Ediţie Specială”, Vrăjitoarea

Partida s-a desfăşurat sub normele unui joc regulamentar, timp în care cei doi antrenori au rulat întreg lotul. CS Podari a început jocul în următoarea formulă: Turieanu – Orban, Ignat, Dreşcă, Ciocioană – Mohora, Jianu, Crângoiu, Răduţ – Preda, Buciuman. În a doua parte, Vrăjitoarea a schimbat întreaga echipă, trimiţându-i în teren pe: Purcea – Stoica, Geacă, Dina, Slavu – Bălmău, Dumitrache, Mitroi, Fruntelată – Stăncuţa, R. Bălan. În vreme ce, antrenorul Dunării Bistreţ, Florin Mirea, a contat din primul minut pe: Marica – Târcă, Ţuculan, Mieilă, Bouleanu – T. Trăistaru, I. Nedelea, D. Stancu, Bârlea – Cojocaru, C. Marin. Pe parcurs au mai intrat: Barbu(portar), Victor Naicu, Adi Nedelea, Voicu, Fariseu, Al. Stancu şi Cândea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Işalniţa, fără victorie la final de cantonament

Elevii lui Gavrilă s-au reîntors duminică din stagiul de pregătire desfăşurat la Băile Herculane, cantonament în care au disputat şi trei jocuri de verificare, din care au ieşit învingători doar într-unul singur. Victoria le-a surâs jucătorilor din Işalniţa doar în primul joc amical, cel cu Olimpia Salonta, la final de cantonament, aceştia remizând în două rânduri cu două echipe ce ocupă podiumului ligii a IV-a bihorene. Vineri, în locul celui de-al treilea antrenament la zilei, a fost programat un amical stabilit pe moment, cu CS Kinder Junior Paleu, liderul primei ligi judeţene din Bihor. Împotriva celor din Paleu, formaţia din Işalniţa a pierdut victoria printre degete, în ultimele minute ale jocului, după ce Chiriţă(67) reuşise să ducă gruparea doljeană în avantaj.

Amicalul însă s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după ce gazdele au închis tabela în minutul 88. Partida de sâmbătă, contra ocupantei locului trei în aceeaşi ligă, CS Hidişelul de Sus, a fost una cu ceva mai multe goluri, dar şi cu multe ratări din partea formaţiei din Işalniţa. Rezultatul a fost tot unul de egalitate, scor 2-2, dar acest lucru este mai puţin important, ceea ce a contat fiind evoluţia băieţilor lui Gavrilă. Aceasta a fost una pozitivă, mai ales că aceştia au jucat la capătul unui program intens de pregătire fizică. Golurile doljenilor au fost marcate pe final de meci de Chiriţă(78) şi Varia(84), primul ajungând la cota de trei reuşite în amicalele disputate în cantonament, un lucru de invidiat pentru un fundaş central. În ambele partide, Alin Gavrilă s-a bazat pe aceeaşi formulă, contând pe următorii jucători: Surdu – Istudor, Nica, M. Chiriţă, Popa – Trică, M. Flori, L. Năstăsie, Tudor – L. Scarlat, C. Scarlat. Au mai intrat: Varia, Al. Badea, Dârvac, Tănase, R. Flori, Ţucă şi Durac.

Politica