sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveni condamnaţi pentru evaziune fiscală

Doi craioveni, un bărbat şi o femeie, au fost condamnaţi la câte 6 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, prejudiciul estimat de oamenii legii fiind de peste 3 milioane de lei. Cei doi au fost trimişi în judecată în mai 2012, iar judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa joi, 30 ianuarie a.c. Atât inculpaţii, cât şi procurorii pot face apel împotriva acestei sentinţe. Pe 3 mai 2012 se înregistra la Tribunalul Dolj dosarul în care Dumitru Vasilca, de 45 de ani, şi Angela Lascu, de 54 de ani, din Craiova, administratori ai unor societăţi comerciale, erau trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Ambii fuseseră reţinuţi pe 24 de ore, apoi puşi în libertate, la începutul lunii februarie 2012 după ce, poliţiştii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Dolj au stabilit că cei doi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale din Craiova, dar şi din comuna doljeană Carpen, s-au sustras de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat cu suma de 3.100.000 de lei. Din cercetările oamenilor legii a reieşit că în perioada 2008 – 2011, cei doi nu au declarat toate operaţiunile comerciale derulate prin societăţile pe care le administrau. Conform anchetatorilor, cei doi craioveni şi-au înfiinţat prima firmă în anul 2008 având ca obiect de activitate comercializarea carcaselor de porc şi bovină.

Aceştia cumparau animale de la persoane fizice din judeţ, fără să întocmească nici un fel de documente, după care livrau carcasele unor societăţi comerciale care le achitau sumele de bani cerute, cu tot cu TVA. Anchetatorii au probat faptul că Dumitru Vasilca şi Angela Lascu nu-şi achitau obligaţiile către stat, iar când firma acumula datorii foarte mari, o închideau şi deschideau alta. Potrivit procurorilor şi poliţiştilor, în perioada 2008 – 2011, cei doi au derulat operaţiuni comerciale pe societăţile Doru & Gabi SRL, AgroDoromir SRL, AgroŢărăncuţa SRL şi AgroBujorel SRL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După aproape doi ai de proces, la sfârşitul săptămânii trecute judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Ambii inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la câte 6 ani de închisoare cu executare. În plus, judecătorii au dispus ca inculpaţii să achite prejudiciul creat pe fiecare dintre societăţi şi le-au interzis să mai fie fondatori, administratori, directori sau reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale.

Condamnă pe inculpatul VASILCĂ DORU DUMITRU la 6 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a, lit.b şi c Cp ca pedeapsă complementară. Condamnă pe inculpata LASCU DIDINA ANGELA la 6 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a II-a, lit.b şi c Cp ca pedeapsă complementară. Admite în parte acţiunea civilă exercitată de ANAF Bucureşti prin DGFP Dolj şi pe cale de consecinţă : Obligă pe inculpatul Vasilcă Doru Dumitru în solidar cu inculpata Lascu Didina Angela, inculpatul Vasilcă Doru Dumitru în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Agro Doromir SRL la plata sumei de 1.169.680 lei reprezentând 26.985 impozit pe profit şi 1.142.695 lei TVA, precum şi la dobânzi şi penalităţi calculate până la data achitării integrale a obligaţiilor fiscale. Obligă pe inculpatul Vasilcă Doru Dumitru în solidar cu inculpata Lascu Didina Angela, inculpatul Vasilcă Doru Dumitru în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Agro Ţărăncuţa SRL la plata sumei de 1.336.825 lei reprezentând 236.093 lei impozit pe profit şi 1.100.732 lei TVA, precum şi la dobânzi şi penalităţi. Obligă pe inculpatul Vasilcă Doru Dumitru în solidar cu inculpata Lascu Didina Angela, inculpatul Vasilcă Doru Dumitru în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Agro Bujorel SRL la plata sumei de 46.821 lei cu titlu de TVA, precum şi la dobânzi şi penalităţi până la data achitării integrale a obligaţiilor fiscale. Obligă pe inculpatul Vasilcă Doru Dumitru în solidar cu inculpata Lascu Didina Angela, la plata sumei de 621.191 lei cu titlu de TVA. Dispune ca inculpaţii Vasilcă Doru Dumitru şi Lascu Didina Angela, să nu fie fondatori, administratori, directori sau reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale, iar dacă au fost aleşi vor fi decăzuţi din drepturi. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.01.2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj

Politica