joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

2014 ANUL INAUGURĂRII BURSEI DE CEREALE DE LA CORABIA

În această perioadă Consiliul Judeţean Olt organizează ultima licitaţie: achiziţionarea aparatelor pentru dotarea laboratorului de analiză a cerealelor. Bursa de cereale de la Corabia va fi administrată de Bursa Română de Mărfuri, dar şi de o firmă din care fac parte şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Olt şi Primăriei Corabia. Investiţia în proiectul „ Bursa de cereale de la Corabia ” ( 8.048.031, 46 lei ) a fost realizată din trei surse: fonduri europene ( 2.739.502,77 lei), fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Olt (4.889.374,97 lei) precum şi o mică parte din fondurile proprii ale Guvernului României (419.153,72 lei).

Autoritatea de management al proiectului a fost Ministerul Dezvoltării Regionale şi turismului. Trebuie menţionat aportul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.Imobilul cuprinde 12 birouri, un laborator de analize necesar stabilirii calităţii mărfurilor şi o sală de şedinţe. Importanţa acestui obiectiv este foarte mare. Autorităţile judeţene şi cele locale vor să dezvolte zona de sud a Oltului şi să atragă investitorii la Corabia. Bursa de cereale fixează, în zonă, preţul cerealelor fiind un motor de dezvoltare pe orizontală şi pe verticală a industriei şi comerţului cu produse agricole.Portul Corabia va fi o poartă importantă de export de produse primare şi prelucrate în acest domeniu.O altă măsură la care conducerea Consiliului Judeţean Olt doreşte s-o îndeplinească este preluarea administrării Portului commercial Corabia. Astfel administrarea si coordonarea întregii activităţi este total integrată conducerii administraţiei judeţene.

Vicepreşedintele C.J. OLT, Marius Oprescu a declarat:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai avem o singură licitaţie de realizat, care este în desfăşurare, cea privind achiziţionarea aparaturii laboratorului. După finalizarea licitaţiei bursa va deveni operaţională, undeva la mijlocul anului. Consiliul Judeţean Olt şi Consiliul Local Corabia şi-au desemnat reprezentanţii pentru societatea comercială care v-a administra bursa.

Politica