joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şeful PNL Mehedinţi vinde gogoşi la electorat

Preşedintele PNL Mehedinţi, secretarul de stat în Ministerul Economiei  Virgil Popescu  se laudă că în perioada următoare,  ca urmare a demersurilor sale,  vor veni la Severin oameni de afaceri străini care vor investi sute de milioane de euro. El susţine că este vorba de o investiţie americană a firmei Parker, care doreşte să deschidă în România o fabrică de cilindrii hidraulici. De Severin se interesează şi germanii de la Württemberg, dar şi austriecii spune Virgil Popescu.

El susţine că  deşi Severinul nu are parc industrial, are însă un mare atu şi anume şomajul ridicat, un indicator negativ ce  pare să atragă în zonă investitorii străini. Popescu spune că Severinul are forţă de muncă calificată  de la fabricile etalon ale judeţului cum ar fi fabrica de aparate de măsură şi control SEVAM , Şantierul Naval, Uzina de Vagoane. La sfârşitul lunii decembrie 2013, în evidenţele AJOFM Mehedinţi erau înregistraţi un număr total de 12.295 şomeri, ceea ce corespunde unei rate a şomajului de 10,25 % .

Fiindcă judeţul Mehedinţi are un şomaj foarte mare înseamnă că are mână de lucru disponibilă. Le-am spus  americanilor de la Parker că Severinul a avut o fabrică de aparate de măsură şi control, deci există personal calificat în domeniul acesta şi că în zonă există uzină de vagoane, există şantier naval, mai sunt două investiţii americane în Drobeta Turnu Severin, Rotras şi Forsev,  şi asta i-a sensibilizat.
A declarat la  Drobeta Turnu Severin, Virgil Popescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

El susţine că americanii vor lua însă o decizie abia după ce vor analiza şi condiţiile oferite de Cluj Napoca, care la capitolul infrastuctură stă însă foarte bine. Secretarul de stat Virgil Popescu mai spune că Severinul a intrat şi în atenţia unuia dintre cele mai puternice landuri din Germania, Württemberg, care ar dori să investească la Drobeta Turnu Severin 500 de milioane de euro pe proiecte aferente Strategiei Dunării.

În 6 ianuarie am fost într-un turneu în Europa şi la Stuttgart am avut o discuţie la Ministerul Economiei din Württemberg. Ei doresc să se implice în proiecte aferente strategiei Dunării şi o să-i avem oaspeţi săptămâna viitoare la Ministerul Economiei. Vor să aloce un buget de 500 de milioane de euro pentru a investi în zona Drobeta Turnu Severin pe strategia Dunării.
A mai spus Virgil Popescu

În context, acesta a mai adăugat că în data de 27 februarie va avea o întâlnire la Viena cu un grup de mari investitori austrieci, pentru a prezenta, la solicitarea lor, oportunităţi de afaceri din judeţul Mehedinţi.

Politica