marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reinar Hallik şi SCM “U”, dragoste cu năbădăi

După plecarea jucătorului sârb, acuzat voalat că întreţinea o atmosferă improprie performanţei în vestiar, se demonstrează că lucrurile în lot nu stau atât de bine pe cât se lasă impresia. Ultima ştire, care nu face parte din categoria celor pozitive, este legată de un conflict mai mult sau mai puţin mocnit între conducerea administrativă a echipei şi estonianul Reinar Hallik. Concret, s-au adus acuze de o parte şi de alta, totul pornind de la randamentul scăzut al baschetbalistului amintit. Din câte se pare, lui Hallik i s-a reproşat că nu se implică total în activitatea de la echipă dar şi că are în mod repetat probleme de sănătate. La rândul său, acesta ar fi acuzat că nu i se acordă suficientă încredere şi că atmosfera la echipă nu mai este cea care a fost, că jucătorii nu mai sunt respectaţi ca în sezonul trecut şi că totul se aruncă doar pe umerii lor. Estonianul s-a mai plâns că este marginalizat şi că nu joacă suficient pentru a-şi demonstra calităţile. Referitor la acest capitol, nu se poate spune că are dreptate pentru că atunci când a fost pe teren nu s-a putut mândrii cu prea multe reuşite. În acest sezon, Hallik are realizări personale slabe, fiind creditat cu medii de 4.5 puncte, 0.8 recuperări şi 0.2 pase decisive, în competiţia internă şi 5.6 puncte, 1.3 recuperări, respectiv 0.3 assist-uri, în Liga Balcanică. Cu alte cuvinte, nu este recomandat în acest sezon de performanţele de pe teren, dar nici nu a avut şanse prea mari de a demonstra ceva, fiind ţinut destul de mult pe bancă de antrenorul echipei.

Surse autorizate au spus însă că lucrurile se vor liniştii în perioada următoare, oricare ar fi decizia vis-a-vis de Hallik. Mai precis, s-a vorbit despre faptul că dacă rezultatele nu vor confirma, în cel mai scurt timp,  investiţiile majore făcute şi în acest sezon se va face curăţenie în lot. Nu o dată, Marius Toma a vorbit despre acest lucru dar decizia a tot fost amânată lucru care s-a răsfrânt asupra performanţei sportive şi a permis poate unor jucători să creadă că la Craiova, faci nu faci treabă, salariul merge. Şi din acest punct de vedere baschetbaliştii nu se pot plânge! Poziţia echipei în clasament, înaintea etapei din week-end este una meritorie dar nu concludentă. Şi asta pentru că deşi se află pe locul patru, până la locul şapte toate echipele au acelaşi punctaj. Cu alte cuvinte, o nedorită “cădere” ar crea mari probleme.

Acest lucru ar trebui bine înţeles şi gestionat atât de echipă cât şi de banca tehnică pentru că nu te poţi juca de-a performanţa atunci când vine vorba de investiţiile financiare ale unei comunităţi precum cea din Bănie, Primăria fiind generoasă cu bugetul clubului şi al echipei în cauză care beneficiază de condiţii financiare bune şi mai ales sigure. În fine, revenind la “cazul Hallik” se pare că un procent semnificativ la aprinderea conflictului amintit îl are şi impresarul jucătorului. Nemulţumirea acestuia porneşte din faptul că estonianului i s-au propus variante neconvingătoare, din punctul lui de vedere. S-a făcut referire la faptul că se doreşte negocierea unui salariu mai mic sau jucătorul poate să plece de la echipă. Avându-l alături pe colegul de naţională şi prietenul Sten Sokk, dar şi un contract mulţumitor, de la care se mai poate negocia, Hallik nu ar vrea să plece de la SCM “U”, fiind tentat să accepte o altă ofertă financiară, lucru care însă nu este pe placul impresarului. Mai există şi varianta rezilierii pe cale amiabilă a contractului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în zilele următoare şi ce hotărâre vor lua cele două părţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSM Târgovişte nu a mai venit la Craiova

Meciul pe care SCM Craiova ar fi trebuit să-l joace ieri cu CSM Târgovişte, în cadrul Ligii feminine de baschet a nu a mai avut loc. Formaţia dâmboviţeană a anunţat federaţia de specialitate că nu va mai face deplasarea pentru meciul de la Craiova invocând condiţiile atmosferice potrivnice. Normal, ţinând cont de motivul invocat, unul cât se poate de real, FRB şi-a dat acceptul iar partida a fost amânată şi urmează să fie reprogramată la o dată care va fi stabilită în zile următoare.

Politica