joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Genică Boerică, 10 ani după gratii

Omul de afaceri craiovean, Genică Boerică a fost condamnat definitiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut, pedepsele dispuse în dosarul de spălare de bani. Astfel, Boerică are de executat zece ani şi trei luni de închisoare. Dosarul se afla pe rolul instanţelor din 2006. Genică Boerică a fost trimis în judecată,în martie 2005, alături de alte 11 persoane, pentru obţinerea nelegală de restituire de TVA în valoare de 13,6 milioane de lei, în perioada iunie 2001-iunie 2003. Aceştia au înfiinţat pe numele unor cetăţeni arabi mai multe firme prin care făceau tranzacţii cu facturi false între grupul de societăţi şi le raportau la finanţele publice, obţinând rambursări de TVA.

Omul de afaceri craiovean a fost condamnat iniţial la opt ani de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a decis însă trimiterea cauzei la Tribunalul Capitalei pentru rejudecare. Tribunalul l-a condamnat la 12 ani de detenţie. Boerică a atacat decizia, iar Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul: 10 ani şi 3 luni de închisoare. Omul de afaceri a făcut recurs şi împotriva acestei decizii, însă magistraţii instanţei supreme l-au respins. În acelaşi dosar, Vasile Stănescu, soţul cântăreţei Niculina Stoican a fost condamnat la şase ani de închisoare. Acesta se afla deja în arest. În ceea ce îl priveşte pe Boerică, ieri oamenii legii îl căutau pentru a-l introduce în arest. Afaceristul a mai fost implicat în restituiri ilegale de TVA, în 2007 fiind eliberat din arest preventiv. Celelalte condamnări: Mohamed Kamel Abdraboo Ahmed Nassar – 6 ani închisoare, Honar Sood Monfared Mostafa – 10 ani, Şargarodschi Florentin – 2 ani şi 8 luni, Popa Elena Aurora – 2 ani, Nashat Hussein El Khouly – 6 ani, Bassem Ahmed Haji Hassan Ayyoub – 2 ani şi 6 luni, El Tenbedawy Khaled Mostafa – 2 ani şi 6 luni, Abdulhameed Ghazi Shaban – 2 ani şi 6 luni, El Araby Mosaad Abdou – 1 an şi 10 luni.

Denunţătorul lui Năstase

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2006, Genică Boerică l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie pe liderul PSD Adrian Năstase, care a fost deferit justiţiei pentru fapte de corupţie în dosarul “Mătuşa Tamara” .Craioveanul nu a trecut însă de detectorul cu minciuni, iar Înalta Curte a decis achitarea lui Adrian Năstase, Ristea Priboi şi Ioan Melinescu pentru faptele de corupţie.

Sub aspectul acestei infracţiuni, probele invocate de Parchet în actul de acuzare se limitează la cele mai sus evidenţiate. În cursul cercetării judecătoreşti, probele administrate nu au eliminat dubiul cu privire la verosimilitatea denunţului formulat de Genică Boerică.
Arată judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în motivarea deciziei

1 an cu suspendare, după ce a accidentat un om

Genică Boerică a mai fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la un an de închisoare cu suspendare în cazul accidentului din 26 mai 2011. Atunci, craioveanul l-a lovit cu maşina pe Iulian Crăciun, aflat într-un scaun cu rotile, pe o trecere de pietoni din Capitală. După accident Boerică a fugit de la locul accidentului. A doua zi a fost identificat de poliţişti şi şi-a recunoscut fapta.

Politica