vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severinul vrea să adopte şi Balşul

Paradoxal, salvarea ar putea veni de la malul Dunării, unde, în ultimii ani, s-au desfiinţat mai multe cluburi, inclusiv unul de handbal-feminin, care tocmai ce promovase în Liga Naţională, după ce fusese adoptat de câteva luni, de la Iaşi. De altfel, Severinul s-a specializat în a importa echipe, pe care, ulterior, le abandonează. Aşa s-a întâmplat şi cu Gaz Metan CFR Craiova, echipă de fotbal adusă în urmă cu trei ierni la malul Dunării, după ce municipalitatea a decis să renunţe la proiectul început, de şase luni, la FC Drobeta, pe care o reactivase în Liga a III-a! După returul jucat la malul Dunării, echipa adusă din Bănie şi-a schimbat denumirea în Gaz Metan Severin, iar, după un sezon a promovat în Liga I, unde s-a înscris sub titulatura de CS Turnu Severin! Echipa-hibrid n-a rezistat decât un sezon pe prima scenă, iar imediat după retrogradare s-a desfiinţat, iar jucătorii nu şi-au mai încasat restanţele salariale. Rămas fără echipă proprie, Severinul s-a reorientat iarna aceasta către Balş, acolo unde echipa locală întâmpină mari probleme financiare. Nemulţumiţi că nu şi-au primit banii, jucătorii au refuzat să-şi reia pregătirile şi aşteaptă o minune chiar de la malul Dunării. Atacantul Cristi Niculescu a confirmat, în presa din Slatina, despre posibilitatea mutării echipei la Drobeta – Turnu Severin.

M-a sunat şi pe mine un coleg şi mi-a spus că a auzit că echipa ar putea fi mutată la Severin.
A precizat jucătorul

Naicu: «Sper să se concretizeze, dar mai multe nu ştiu!»

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi antrenorul Victor Naicu a auzit despre această variantă şi aşteaptă ca tratativele să se finalizeze.  

Nici nu pot confirma, dar nici infirma această variantă. Am auzit şi eu despre posibilitatea mutării echipei la Severin, dar mai multe nu ştiu. Vă daţi seama, că eu nu sunt chemat să particip la aceste tratative. Tot ce îmi doresc e să se concretizeze, ca să ne putem relua pregătirile. Trebuia să ne reunim de lunea trecută. Am pierdut mai bine de o săptămână, iar timpul trece în defavoarea noastră. Majoritatea echipelor pleacă în cantonament, şi-au stabilit amicale, iar noi batem pasul pe loc. Pe 28 februarie se reia campionatul.
A declarat Naicu

Antrenorul craiovean ar accepta să urmeze echipa la Drobeta – Turnu Severin, dar spune că pe fir mai există şi un alt investitor.

Eu am contract cu FC Balş şi normal că voi veni la Severin, dacă echipa se va muta acolo. E un stadion superb, de Liga I, dar e devreme să spun ce va fi. Am auzit că mai e cineva interesat de preluarea echipei. Ar fi un lucru extraordinar să se rezolve aceste probleme. Jucătorii au restanţe de două luni şi ceva prime de încasat. Am avut un tur foarte bun de campionat.
A conchis Naicu

În cazul în care va veni la Severin, FC Balş îşi va păstra denumirea până la finele campionatului, urmând ca de-abia din sezonul viitor să-şi schimbe titulatura.

Acuzaţi de blat la ultimul meci

FC Balş a câştigat sezonul trecut Liga a IV-a Olt, iar în iunie 2013, la Piteşti, a învins reprezentanta judeţului Teleorman, Sporting Roşiorii de Vede, în meciul de baraj pentru promovare şi astfel a acces în Liga a III-a, unde, după disputarea primelor 15 etape, ocupă locul secund, la 10 puncte sub liderul Juventus Bucureşti. În ultima etapă, echipa lui Naicu a fost învinsă cu 4-2 la Tunari, iar Poliţia din Balş anchetează meciul respectiv, după ce la casele de pariuri s-au câştigat sume imense pe acest eveniment.

S-au făcut o serie de verificări. Sesizarea a venit de la un oficial al clubului din Balş. Nu putem oferi deocamdată alte detalii”, confirmat purtătoarea de cuvânt a IJP Olt, Claudia Dinu. Antrenorul Naicu nu crede că elevii săi ar fi pariat împotriva propriei echipe, dar admite că aceştia au avut un randament mai slab în meciul de la Tunari. “Sunt acuzaţii foarte grave. Eu am spus despre meciul de la Tunari că a fost unul de vacanţă pentru noi, dar nu pot să acuz pe nimeni.  Nici eu şi nici jucătorii nu am fost chemaţi la audieri. Poliţia va anunţa rezultatele anchetei. Nu cred că jucătorii pot paria împotriva lor.
A spus Naicu

Politica