sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zahiu şi-a dus elevii la munte

La fel ca iarna trecută, pe când activa în Liga a III-a şi era antrenată de Ştefan Nanu, Minerul Motru a ales Sinaia pentru stagiul de pregătire montană, doar că în lotul deplasat ieri s-a regăsit un singur portar! Chemat de Pandurii Târgu Jiu  în stagiul din Antalya, Daniel Popescu, goal-keeper care fusese împrumutat vara trecută la Motru, s-ar putea alătura divizionarei secunde începând cu săptămâna viitoare.

Alături de Minerul au făcut în schimb deplasarea la Sinaia ultimele două achiziţii, Lucian Fărcăşanu şi George Bertea, jucători aduşi de la Pandurii II Târgu Jiu, la solicitarea antrenorului Gabi Zahiu, care mai lucrase cu cei doi în sezoanele anterioare. Cu lanterna roşie din seria a II-a semnase săptămâna trecută şi Răzvan Nicoloff, care în turul acestui sezon n-a evoluat la nicio echipă, în timp ce juniorul Ionuţ Schînteie a fost promovat de la republicani. Pe lista de achiziţii se mai află şi Nicuşor Bănică, însă o decizie în privinţa portarului de la Pandurii II, club care va fi restructurat în această iarnă, va fi luată după revenirea Minerului de la Sinaia.

Deocamdată ne-am despărţit de cinci jucători şi au venit trei, dar lista rămâne deschisă. Am plecat cu un singur portar la Sinaia, dar titularul nostru din tur, Daniel Popescu, va reveni la echipă după ce va încheia cantonamentul din Antalya. El a fost împrumutat vara trecută de Pandurii  la Motru şi va continua alături de noi.
A declarat, pentru Ediţie Specială, directorul sportiv Mihai Cernica

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialul Minerului  a explicat şi rolul cantonamentului montan, după ce în vară, echipa sa, care tocmai ce promovase în eşalonul secund, s-a pregătit doar pe plan local:
Urmează o perioadă în care se va pune accent doar pe pregătirea fizică. E foarte importantă această etapă, fiindcă în vară n-am efectuat un cantonament şi poate asta s-a resimţit în evoluţia echipei din tur.  Pe 7 februarie vom reveni la Motru, unde vom continua pregătirea până la reluarea campionatului. Vom susţine şi câteva amicale.

Pe 11 şi 19 februarie, Minerul va întâlni colega de serie FC Olt Slatina, dar în plan mai sunt planificate teste cu Jiul Rovinari, Pandurii II Târgu Jiu şi Ştiinţa Turceni, ale căror date de disputare vor fi stabilite în perioada următoare. Ultima clasată din Liga a II-a a disputat în această iarnă o singură partidă de verificare, cu Pandurii II Târgu Jiu, pe care a învins-o, miercurea trecută, cu 6-5, pe terenul sintetic de la Motru.

Lotul deplasat la Sinaia:

Paul Trică – Claudiu Traşcă, Iulian Dragoş Iclănzan, Andrei Dicu, Cosmin Adrian Nueleanu, Marius Laurenţiu, Nicuşor Cosmin Neacşu, Cosmin Laurenţiu, Ionuţ Schînteie –  Valentin Hanu, Atilla Şoo, Ionuţ Nicolae Stanciu, Raul Alberto Speroni, Victor Cosmin Rada, Daniel Unguru, Bogdan Chirea, Marian Stoenac, Mădălin Poenaru, George Bertea – Patrian Trifu, Renato Cernica, Roland Stănescu, Răzvan Nicoloff, Lucian Fărcăşanu.
Au plecat: Constantin D. Popescu – Adelin David, Adrian Ştefan, Marcel Buciuman, George Răduca

 

Politica