sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O NOUA REUŞITĂ A PREFECTULUI DE OLT

Galeria Prefecţilor Judeţului Olt a fost inaugurată, vineri, 24 ianuarie. Evenimentul a coincis cu Ziua Micii Uniri. Manifestarea a fost prilejuită de inaugurarea expoziţiei permanente de tablouri: „Galeria Prefecţilor” precum şi lansarea albumului documentar: „Prefecţii judeţelor Olt şi Romanaţi”.Ambele judeţe au avut aproximativ 160 de prefecţi, iar după Revoluţie au existat aproximativ 9 prefecţi: Nicolae Grădinaru, Marin Diaconescu, Florea Morlova, Octavian Popescu, Marin Ionică, Nicolae Ştefan, Daniel Şarpe, Leonid Moisiu şi Eugen Ionică.La manifestare au fost prezenţi, alături de conducătorii instituţiilor judeţene deconcentrate, Paul Stănescu, preşedintele consiliului judeţean Olt şi P.S. Sebastian, episcopul Slatinei şi Romanaţilor.

Este un moment deosebit şi important, este o modalitate de a aduce un omagiu şi respect celor care au fost prefecţi de-a lungul timpului. Felicit pe domnul prefect pentru iniţiativă. La noi la consiliul judeţean nu se poate face un asemenea lucru că de la revoluţie am fost trei oameni.
Paul Stănescu

Vreau să felicit pe domnul prefect şi pe ceilalţi iniţiatori ai acestui album pentru că este o iniţiativă frumoasă şi să luaţi prezenţa mea aici ca o binecuvântare a acestei lucrături frumoase. Şi acest catalog este un lucru Dumnezeiesc.
P.S. Sebastian

Policlinica Buna Vestire Craiova

În alocuţiunea de deschidere, actualul prefect, Cătălin Rotea, a declarat:
Dacă nu facem apel la tradiţie, la simboluri, ne pierdem identitatea. Fiecare dintre prefecţii, de aici, a pus umărul la crearea instituţiei. Albumul este un mod de a ne exprima respectul şi recunoştinţa.

Să menţionăm pe cei prezenţi:
Octavian Popescu, Ştefan Nicolae, Marin Diaconescu şi Daniel Şarpe. Surprinzător, nici unul dintre subprefecţi nu a fost prezent.

Sunt fericit că am fost cel care am pus temelia acestei clădiri, dar am şi finalizat-o. Aflu acum că sunt cel mai longeviv dintre prefecţii judeţului Olt şi Romanaţi. Am satisfacţia că sunt singurul prefect care am încheiat două mandate fără a fi schimbat.
Marin Diaconescu

Sunt emoţionat. Actualul prefect, domnul Cătălin Rotea, prin această acţiune, a pus o caramidă la normalitatea care ar trebui să domine politica şi societatea românească. Este un lucru ce trebuie apreciat. Toţi oamenii de aici am făcut istorie. Am trecut prin momente dramatice aici în Prefectură, de la mineriade până la inundaţii sau la Dunărea revărsată.
Octavian Popescu

Am fost primit extrem de călduros, am avut ce învăţa aici, vreau să-i mulţumesc atât domnului prefect Octavian Popescu cât şi domnului subprefect Virgil Panduru, întregului colectiv din prefectură. Mulţumesc în mod special domnului Ioan Ciugulea.
Ştefan Nicolae

Editarea albumului şi crearea expoziţiei nu ar fi fost posibilă fără implicarea a două instituţii esenţiale: Arhivele Naţionale filiala Olt şi Muzeul Judeţean, în speţă a reprezentanţilor lor: doctor Bogdan Bădiţoiu şi doctor Laurenţiu Guţică.Albumul a fost editat în 500 de exemplare.

Politica