joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ioana Roşca a cedat în faţa experienţei

Competiţia din peninsula Iberică a luat sfârşit pentru tenismena legitimată la CSM Craiova, aceast fiind învinsă în faza semifinalelor, de către favorita numărul doi a turneului, localnica Laura Pous-Tio. O adversară mai mult decât incomodă, care şi-a respectat blazonul de favorită a jocului şi reuşit să o învingă pe sportiva din Craiova în două seturi, scor 6-2, 6-4. Traseul Ioanei în acest turneu a fost unul pozitiv, ţinând cont de adversarele dificile pe care le-a întâlnit, fiind nevoită să treacă până în faza semifinalelor de trei jucătoare din primele opt favorite ale competiţiei.

Chiar şi aşa, tenismena legitimată la clubul din Bănie a făcut un joc bun de fiecare dată, joc ce a reuşit să îi asigure o prezenţă în semifinale, unde din păcate a fost eliminată de către o jucătoare mult mai experimentată. În ciuda scorului, Ioana a practicat un tenis bun, dar lipsa anilor din spate, precum şi evoluţia aproape perfectă a jucătoarei din Spania, au dus la eliminarea sportivei noastre în faza semifinală. În cele din urmă, competiţia a fost o experienţă bună pentru Ioana, care va lua startul marţi în următorul turneu ITF Futures(10.000 de dolari) de la Tinajo, al treilea din seria celor cinci care se vor disputa în această localitate.

A fost o experienţă plăcută, sunt fericită că am reuşit să realizez ce mi-am propus, să ajung până în semifinală. Am întâlnit adversare dificile, cotate cu primele şanse la câştigarea trofeului, dar am reuşit să practic un joc bun şi să mă calific până în această fază. Aici, adversara a jucat foarte bine, orice lovitură puternică pe care o lansam, ea mi-o returna aproape perfect. Am încercat să ţin ritmul, dar experienţa s-a văzut, fiind o jucătoare care a fost în primele o sută de jucătoare din lume şi eu cred că asta a făcut diferenţa. Până la urmă, sunt mulţumită de evoluţia pe care am avut-o în acest turneu şi sper ca în următorul turneul de la Tinajo să mă comport cel puţin la fel de bine.
A declarat Ioana Roşca

Policlinica Buna Vestire Craiova

Finala turneului ITF Futures(10.000 de dolari) de la Tinajo ce tocmai s-a încheiat, a fost adjudecată de italianca Claudia Giovine, care a trecut de Laura Pous-Tio în setul decisiv(6-3, 0-6, 6-2). Pentru performanţa reuşită în acest turneu, Ioana se va afla pe tabloul principal şi la următorul turneu ITF Futures(10.000 de dolari) de la Tinajo, care va debuta marţi.

Politica