Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Ancheta în cazul tragediei din Apuseni continuă

Publicat

pe

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale in rem în cauza privind accidentul aviatic din Apuseni. Ancheta vizează încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, şi vătămare corporală din culpă. Ieri, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis un comunicat prin care înştiinţează opinia publică cu privire la continuarea anchetei.  

În cauza privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, soldat cu decesul a două persoane şi cu vătămarea corporală a altor cinci, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia continuă audierea martorilor şi a persoanelor vătămate, inclusiv prin intermediul unor comisii rogatorii cu privire la cei care domiciliază pe raza altor judeţe. De asemenea, pe lângă expertizele medico-legale dispuse în cauză, urmează a fi efectuate şi expertize tehnice, procurorii solicitând, totodată, date şi înscrisuri de la diferite instituţii privind procedurile de zbor şi acţiunile de salvare. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.
Se arată în comunicat

Două persoane au decedat şi cinci au fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, la peste 1.200 de metri altitudine. Aeronava se deplasa la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Continue Reading