marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerul, campioană şi pe parchet

În finala competiţiei, desfăşurată ieri după-amiază, în Sala Polivalentă, Minerul Mehedinţi a învins cu 4-3 AS Severin Team, de la care au lipsit foştii divizionari A Gabriel Boştină, Dorel Stoica şi Costi Gărgălie. Dacă primii doi s-au accidentat în partidele anterioare, Gărgălie a fost nevoit să revină în Germania, unde lucrează şi, în timpul liber, joacă fotbal în ligile de amatori, de mai bine de trei ani. Rămasă pe parchet doar cu şase jucători în echipă, dar încurajată de pe bancă de Stoica, AS Severin a deschis scorul prin Cornel Mihart (‘8), însă Nicuşor Poenaru (‘17) a egalat până la pauză. În partea secundă, Adelin Făinişi (‘25, ‘35) şi Cristian Boboescu (‘37) au adus victoria echipei care conduce autoritar Liga a IV-a Mehedinţi, iar golurile lui Costin Dragomir (‘33) şi Valentin Croicu (‘38) au fost insuficiente pentru a trimite finala la loviturile de departajare.

Din lotul utilizat de Minerul la futsal au mai făcut parte Valentin Lascu – Florin Drăcea, Mario Porcescu, Laurenţiu Prundeanu, Marius Cioabă, Eduard Ilinca şi Claudiu Iordache. AS Severin a replicat doar cu: Cristian Sorescu – Cornel Mihart, Ionuţ Ilie, Costin Dragomir, Valentin Croicu şi Angelo Marghescu, ultimul fiind desemnat şi cel mai tehnic jucător al Cupei Drobeta la futsal. Celelalte două distincţii individuale au revenit Minerului. Dacă Lascu a primit premiul pentru cel mai bun portar, Făinişi a fost golgheterul competiţiei, cu nouă reuşite. În finala mică de la seniori, Dinamo IPJ Drobeta a învins cu 4-3 campioana sezonului trecut din Liga a IV-a Mehedinţi, Recolta Dănceu La old-boys, pe primul loc s-a clasat Dinamo IPJ Drobeta, iar Liceul Pedagogic s-a impus la juniori. Bucuros, pe moment, că a început anul cu un trofeu, antrenorul-jucător al Minerului preferă ca echipa pe care o pregăteşte să aibă motive de bucurie pe gazon. Acesta a admis că nu se aştepta, la începutul turneului, să se impună pe parchet şi a precizat că fotbalul de sală e diferit faţă de cel pe care-l practică elevii săi în competiţiile oficiale.

Sincer, nu mă aşteptam să ajungem până aici. Mă bucur că am câştigat, încă nu ştiu cât de relevant e acest trofeu pentru noi. Fotbalul de sală e foarte diferit faţă de fotbalul pe iarbă, dar nouă ne-a prins foarte bine acest turneu, fiindcă zilele viitoare ne vom relua pregătirile în vederea returului din Liga a IV-a, iar această competiţie a fost un prim pas. Obiectivul nostru e să câştigăm campionatul judeţean. Sper să fim în continuare susţinuţi, ca să putem şi promova în Liga a III-a.
A spus Boboescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am fi preferat să fie pe parchet şi Stoica, şi Boştină, chiar dacă ne-ar fi fost mai greu ca să ne impunem. Din păcate, cei doi s-au accidentat şi nu au putut juca.
A completat Porcescu, golgheterul Ligii a IV-a Mehedinţi

Echipa sa a fost recompensată cu 1800 de lei pentru câştigarea Cupei Drobeta la futsal.

Politica