vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două victorii în faţa bucureştenilor

Meciuri interesante pentru formaţiile de volei de la Sport Club Municipal Craiova, la finalul săptămânii, ambele desfăşurate în compania formaţiilor unui alt club bugetar din ţară., fiind vorba despre CSM Bucureşti. A fost etapa în care ambele formaţii ale clubului craiovean au jucat şi au făcut-o cu succes, în urmă cu o săptămână, băieţii având liber. Astfel, fete au trecut pe teren propriu de formaţia similară a clubului amintit, o echipă care s-a dovedit însă destul de incomodă. Meciul desfăşurat în sala “Ion Constantinescu” nu a atras public, doar puţin peste 50 de spectatori fiind prezenţi la evenimentul sportiv, dar a fost atractiv.

Partida a început sub semnul echilibrului, ambele formaţii câştigând punctele pe atac, motiv pentru care la primul time-out tehnic diferenţa a fost de doar două puncte.  S-a mers cap la cap până la final acolo unde craiovenecele au avut o tresărire de orgoliu şi au făcut 24-22, pentru ca într-un final să se impună cu 25-23. Despre partea a doua a meciului nu se pot spune multe laudativ la adresa echipei locale. Presărat cu numeroase greşeli personale, setul a revenit fără drept de apel vizitatoarelor.

Foaia s-a întors în setul trei, la conducere au revenit gazdele care au condus cu un incredibil 16-7, demonstrând că există valoare la echipă. A urmat însă o nouă cădere, cât să-l aducă pe Berti Văsuică în pragul infarctului, pentru că setul patru a fost al oaspetelor. Bucureştencele s-au răzbunat şi au condus cu 17-6, pentru ca finalul  părţii a patra a meciului să consemneze scorul de 25-18. În fine, în tie-break, ostilităţile au fost conduse de Buz şi compania, oltencele desprinzându-se decisiv la 10-5 sau 14-8.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Parcă este o tradiţie să jucăm acasă câte 5 seturi. Din fericire de data aceasta am câştigat. Sunt mulţumit de cum s-au prezentat fetele în seturile pe care le-am câştigat şi mai ales în tie-break. Din nefericire avem mari fluctuaţii în joc şi acest lucru ne costă.
A declarat la final Berti Văsuică

Dacă fetele au avut nevoie de cinci seturi pentru a se impune în faţa bucureştencelor, trupa lui Dan Pascu a încheiat repede socotelile cu adversarul din Capitală. Deşi au luat ceva puncte, totalul fiind de 54, gazdele nu au pus nicio clipă probleme unui adversar mult mai titrat. Având un nou tehnician pe bancă dar şi cu câteva transferuri în pauza competiţională, CSM Bucureşti s-a agăţat de fiecare minge şi a sperat că poate întoarce din drumul spre victorie o echipă care are ambiţii de podium.

Nu s-a întâmplat acest lucru şi doar în debutul seturilor au reuşit să mişte câteva mingi pentru ca o dată întraţi în ritm craioveni să se impună categoric. Din păcate, au existat şi ceva probleme de lot, Laurenţiu Vânătoru acuzând, în continuare, dureri la spate. Este posibil ca până la meciul de miercuri valorosul juător craiovean să fie recuperat.  Un meci în care am jucat la punct şi ne-am atins obiectivul: victoria fără set pierdut. Din păcate, şi acest lucru m-a nemulţumit, am pierdut foarte multe mingi uşoare. În momentul în care joci cu o echipă de valoare te costă mult asemenea greşeli. Sper să ajungem cât mai repede acasă să ne recuperăm şi să pregătim cu mare atenţie meciul de miercuri cu Dinamo, echipă care astăzi a învins, în această etapă Zalăul cu 3-0. Victoria categorică în faţa unei echipe de podium mă pune pe gânduri. Au făcut câteva transferuri de valoare şi acest lucru s-a văzut în jocul lor.
A declarat ieri Dan Pascu

Dacă din punct de vedere sportiv nu au existat peripeţii, organizatoric a fost “distracţie” mare. Pe de o parte, la meci nu a mai ajuns brigada de arbitrii anunţată de Federaţia Română de Volei, intemperiile fiind cele care i-au împiedicat pe Tudorel Arbulea (Brăila) şi Georgian Ionescu din Buzău să nu ajungă în Capitală.

S-a apelat, conform regulamentului, la doi oficiali din corpul auxiliar de arbitrii, aceştia ducând cu bine meciul la capăt. În fine, plecaţi cu un mijloc auto la Bucureşti, craiovenii s-au întors cu trenul, şi au făcut foarte bine, pentru că autostrada Bucureşti – Piteşti a fost închisă. S-au evitat astfel stresul unei deplasări prelungite, oboseala dar şi cheltuieli în plus. Ieri seară, voleibaliştii au fost deja la antrenament pregătind partida de miercuri, cu Dinamo.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica