vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Condamnatul

Mehedinţiul  are de câteva zile în Parlament un senator condamnat  definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Este vorba de senatorul USL Tudor Chiuariu. Fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ÎCCJ în dosarul ,,Poşta Română”.Pentru Nagy, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus un termen de încercare de opt ani, iar pentru Chiuariu, de şase ani.Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), a primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR, trei ani şi jumătate tot cu suspendare.

În 27 noiembrie 2012, fostul ministrul al Justiţiei Tudor Chiuariu a fost achitat, în acest dosar, pentru abuz în serviciu, de un complet de trei judecători ai ÎCCJ. Instanţa supremă a reţinut atunci, în cazul lui Chiuariu, că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.Fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Zsolt Nagy a fost condamnat, tot la fondul dosarului, la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.Ulterior la recurs dosarul a ajuns la completul de 5 judecători ai ÎCCJ. Potrivit anchetatorilor, în perioada anilor 2005 – 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a SC Imopost Developements SA, demers în care au fost implicaţi şi doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a ,,clarifica” situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel firma menţionată.

Prejudiciul în acest caz este estimat de DNA la 8.619.787 de euro.Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat pe pagina personală dintr-o reţea de socializare că Tudor Chiuariu ar trebui să se retragă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fără a comenta deciziile Justiţiei, domnul  Tudor Chiuariu trebuie să demisioneze imediat din funcţia de Presedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, să se retragă din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi din Comisia de Revizuire a Constituţiei.
A scris Cătălin Predoiu

Chiuariu : ,,Sunt printre puţinii politicieni  care nu s-a îmbogăţit din politică”  

Tudor Chiuriu a declarat în instanţă că  avizul dat este corect.

Acel aviz este o opinie. O opinie poate fi corectă sau poate fi greşită. Eu cred în continuare că această opinie e corectă pentru că a fost vizată pe acte autentice care se bucură şi astăzi de legalitate.
A spus Chiuariu

De asemenea, fostul ministru a spus că o opinie nu poate produce efecte financiare.

Elementul fundamental e că o opinie ca aceasta nu poate produce efecte financiare, o opinie ca aceasta nu poate produce un abuz şi nu poate avea efecte penale. Cum poate o opinie din 2007 să producă o urmare în 2005? Nu pot să înţeleg lucrul acesta.
A mai arătat Chiuariu

Totodată, acesta a ţinut să arate că nu este singurul care a dat aviz în acest caz.

Pe situaţia pe care eu am dat aviz au fost doi judecători care s-au pronunţat înaintea mea, unul delegat de la cartea funciară şi unul delegat de la registrul comerţului.
A mai arătat fostul ministru al Justiţiei

Mai mult, Chiuariu a spus că este printre puţinii politicieni care nu s-a îmbogăţit din politică.

Am intrat în politică la 21 de ani, acum 16 de ani şi am desfăşurat cu onestitate şi bună credinţă toate funcţiile pe care le-am deţinut. Cred că sunt unul dintre puţinii politicieni din România care nu s-a îmbogăţit din politică. Eu am intrat în politică ca să schimb lucrurile în bine.
A încheiat Tudor Chiuariu

Avocatul fostului ministru al Justiţiei, Alexandru Chiciu, a arătat în faţa magistraţilor că un aviz nu poate duce la adoptarea unui proiect.

Un aviz favorabil al ministrului Justiţiei nu conduce la adoptarea unui proiect de aşa natură. Numai primul ministru poate hotărâ în numele Guvernului, iar ministrul Justiţiei nu poate face acest lucru.
A spus avocatul

De asemenea, acesta a susţinut că „un aviz din 2007 al Ministerului Justiţiei nu putea produce urmări unei situaţii petrecute în 2005”. Totodată, Chiciu a precizat că procurorii DNA admit că Tudor Chiuariu nu avea cunoştinţă despre litigiul dintre Poşta Română şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Mai mult, apărătorul a precizat că avizul este şi poate însemna o opinie. Procurorii anticorupţie au cerut pentru fostul ministru al Telecomunicaţiilor Zsolt Nagy şi pentru fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu pedepse cu închisoarea de la 5 la 15 ani pentru abuz în serviciu.. Fostul ministru al Justiţiei declara în februarie 2011, că implicarea sa în acest dosar este doar o „răzbunare prostească” a procurorului DNA Doru Ţuluş după ce Chiuariu l-a revocat din funcţie.

Politica