vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ioana Roşca a produs a doua surpriză la Tinajo

Sportiva ce a fost transferată recent la Clubul Sportiv Municipal din Craiova, pregătindu-se sub comanda lui Alexandru Banciu, a realizat una dintre surprizele plăcute ale competiţiei. După ce favorita numărul unu fusese eliminată marţi de către o jucătoare venită din calificări, ieri a venit rândul localnicei Larra, cotată cu a patra şansă la câştigarea turneului, să fie eliminată prematur din competiţie. Ioana Roşca a făcut ca diferenţa din clasamentul WTA să piară în faţa formei de moment şi al psihicului puternic.

Craioveanca nu a fost speriată de statistică şi a reuşit să îşi impună propriul stil de joc în compania unei adversare de calibru. Spanioloaica a fost înghenuncheată practic în al doilea set, după ce în setul de debut s-a ţinut aproape de tenismena din Craiova, Ioana depăşind-o la o diferenţă de un singur break, scor 6-4. Al doilea set al jocului avea să fie şi ultimul, iar sportiva CSM Craiova a mărit turaţia, concluzionând scurt partida, cu un categoric 6-2. Astfel, Ioana Roşca a biruit în primul meci din peninsula Iberică, calificându-se în optimile turneului ITF(10.000 de dolari) Futures de la Tinajo, ce sunt programate pentru data de azi. În această fază, craioveanca va întâlni favorita numărul opt a turneului, japoneza Riko Sawayanagi. Adversara Ioanei de azi a trecut de şaisprezecimi după ce a reuşit să o învingă marţi pe franţuzoaica Amandine Cazeaux cu scorul de 6-3, 6-0. Ioana Roşca a declarat că meciul nu a fost unul uşor, dar este fericită că a reuşit să se impună.

Adversara pe care am întâlnit-o în şaisprezecimi nu a fost foarte accesibilă, ţinând cont că a fost cotată cu a patra şansă la câştigarea trofeului. Sunt fericită însă că am reuşit să trec peste acest dezavantaj moral şi să îmi impun stilul de joc. A fost o victorie muncită şi acum trebuie să rămân concentrată pentru meciul din optimi.
A declarat Ioana Roşca

Policlinica Buna Vestire Craiova

Altfel, antrenorul Ioanei, Alexandru Banciu, deşi nu a putut face deplasarea cu aceasta în Spania urmăreşte constant evoluţia sportivei sale la turneul de la Tinajo. În privinţa rezultatului obţinut de Ioana în faza şaisprezecimilor, acesta a declarat că este extrem de mulţumit de prestaţia Ioanei şi speră ca sportiva sa să prindă cel puţin o semifinală.

Sunt foarte bucuros că Ioana a reuşit să se califice în optimi, este un rezultat bun, ţinând cont că a întâlnit favorita numărul patru. Este primul turneu pentru ea din acest an şi ar fi frumos să aibă o evoluţie cât mai bună. Noi îi ţinem pumnii şi sperăm să ajungă cu uşurinţă cel puţin până în semifinale.
Alexandru Banciu

Politica