joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meci interesant în Polivalentă

Cea de a XIII-a etapă a Ligii Naţionale, a doua a returului aduce în faţa formaţiei din Craiova ocupanta locului al doilea în clasamentului campionatului. Astăzi, cu începere de la ora 16.30, SCM Craiova va întâlni puternica echipă Corona Braşov, singura formaţie din campionat care a reuşit să învingă, pe teren propriu liderul la zi al Ligii Naţionale. Teoretic, şanse mai mari pentru victorie le au vizitatoarele, dar nici echipa gazdă nu se poate spune că face figuraţie. Este adevărat că după trei meciuri bune la Baia-Mare, Roman şi acasă cu CSM Bucureşti a urmat o partidă afară din grafic, la Zalău. Poate că punctele pierdute la Zalău vor cântării  greu în economia campionatului în cea ce priveşte formaţia din Bănie, care are ca obiectiv clasarea în play-off iar pentru acest deziderat orice punct este important. De partea cealaltă, Corona trage la titlul naţional dar în acelaşi timp, etapa trecută a avut o sincopă. Practic, ambele echipe vin după meciuri mai puţin reuşite, încheiate cu înfrângeri, în etapa a XII-a.

După cum aminteam, SCM are neapărat nevoie de victorie pentru a se păstra în plasa formaţiilor  care atacă locul al şaselea, ultimul care duce în play-off. Cu un bagaj de 15 puncte, SCM a rămas la şase lungimi de Zalău, echipă care a acumulat 21 de punte şi care etapa aceasta joacă la Cluj, în compania Jolidonului. În ceea ce priveşte formaţia de pe locul şapte, CSM Bucureşti (19 puncte) are o partidă considerată mai uşoară, urmând să întâlnească Neptun Constanţa. Trăgând linie, este clar că SCM Craiova are nevoie neapărată de victorie dacă vrea să păstreze contactul cu ultimul loc de play-off. Referitor la Corona se poate spune că nu are mari griji în ceea ce priveşte clasamentul. Deşi mai toată lumea vorbeşte de Baia Mare ca de echipa lansată spre titlul lucrurile nu stau deloc aşa.

Şi asta pentru simplu motiv că, anul acesta, o dată cu modificarea sistemului competiţional, lucrurile nu sunt deloc clare după terminarea sezonului regulat. Practic, după cele 22 de etape din campionat, atât în play-off cât şi în play-out, urmează două faze, în care echipele joacă iniţial împerecheat – 1-6, 2-5, 3-4, 7-12, 8-11, 9-10. Meciurile se vor disputa după sistemul “cel mai bun din trei jocuri”. În caz de egalitate de puncte după primele două jocuri, se va disputa un al treilea meci, pe terenul echipei cel mai bine clasată. După încheierea acestei faze, în cadrul fiecărei serii valorice (play-off şi play-out) se vor forma câte două grupe: a învingătoarelor (locurile 1-3, respectiv locurile 7-9) şi a învinselor (locurile 4-6, respectiv locurile 10-12) urmând să se joace după sistemul “fiecare cu fiecare” (tur-retur). Mai simplu, în acest moment obiectivul Coronei este menţinerea în primele şase şi, sigur asta, încercarea evitării poziţiei a şasea care ar atrage meciuri cu Baia-Mare în prima fază a play-off-ului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din alt punct de vedere meciul devine foarte interesant. Va fi o luptă tactică a băncilor tehnice, fiecare dintre cei doi antrenori având, probabil, ceva de demonstrat. Sezonul trecut, cel care a adus-o pe Carmen Amariei la Craiova a fost Bogdan Burcea atunci antrenor al CSM Craiova iar acum la Corona Braşov, după ce în vară nu i-a mai fost prelungit contractul cu echipa craioveană, la care a ajuns Carmen Amarei. Din punct de vedere tactic fiecare echipă are atuurile sale, cu un plus pentru formaţia vizitatoare care pare mai solidă şi mai omogenă. Poate fi un meci în care poarta ar putea face diferenţa, la acest capitol stând mai bine SCM.

Înaintea meciului, Carmen Amariei a declarat următoarele:
Avem, din nou, o partidă foarte dificilă, dar sunt convinsă că putem să le oferim fanilor noştri un alt meci spectaculos. Îi aşteptăm pe suporteri alături de noi pentru că sunt de un real sprijin la meciurile pe care le disputăm în Sala Polivalentă.

Miza celor trei puncte face ca meciul să fie unul deosebit. Atât SCM cât şi Corona au nevoie de cele trei puncte pentru play-off. Am pierdut la Deva dar nu este nici primul şi nici ultimul meci pe care îl vom pierde în acest sezon. Avem tot lotul valid. Din punct de vedere emoţional lucrurile sunt destul de ciudate pentru mine. Sunt craiovean, am antrenat SCM, fac parte din handbalul craiovean dar viaţa a făcut să antrenez în altă parte şi o fac cât de profesionist pot. Corona Braşov are un obiectiv clar iar eu voi face tot posibilul pentru ca acesta să fie îndeplinit.
A declarat la rândul lui, înaintea partidei, Bogdan Burcea

Nu în ultimul rând, trebuie amintit că la antrenamentul de ieri după amiază al echipei din Craiova a fost văzută Ana Maria Lazăr, sportivă în vârstă de 24 de ani, care evoluează pe postul de extremă dreapta, ultima dată Neptun Constanţa.

Politica