vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii lui Toma se pregătesc în februarie la Călimăneşti

Ultimul an de juniorat este poate cea mai importantă perioadă în viaţa unui fotbalist. În această etapă, bătălia este foarte mare pentru fiecare loc disponibil la echipele de seniori, jucătorii fiind practic alarmaţi de ideea de a fi lăsaţi pe dinafară. La Şcoala de Fotbal a “Baciului”, decanii de vârstă mai au doar jumătate de sezon să demonstreze că pot face pasul spre fotbalul profesionist, motiv pentru care obiectivul impus de tehnicianul ce are în subordine această grupă este acela de a merge la turneul final, acolo unde meciurile sunt împânzite de scouteri dornici să aconteze cei mai exponenţiali juniori. Premisele par bune pentru elevii lui Toma, aceştia clasându-se la sfârşitul turului pe locul doi în serie, la două puncte sub liderul FC Olt Slatina.

Poziţia ocupată de “şcolari” nu este una rea, deoarece sistemul competiţional al campionatului de republicani A impune un play-off la finalul sezonului regulat. În faza play-off-ului vor accede primele patru clasate ale fiecărei serii, unde echipele respective se vor reîntâlni pentru a-şi disputa primele două locuri ce asigură prezenţa în faza semifinală.  Greul va începe în runda amintită, unde doar se vor alcătui două grupe, din care, doar prima poziţie îşi câştigă dreptul de a evolua în ultimul act. Pentru un parcurs pozitiv în primăvară, Toma îşi va pregăti elevii în vacanţa intersemestrială din februarie la o altitudine ceva mai ridicată. Staţiunea Călimăneşti le va fi gazdă juniorilor A de la “GP” timp de o săptămână, perioadă în care aceştia se vor pregăti intens, în principiu vor efectua antrenamente fizic care să le încarce bateriile corespunzător. Este posibil să fie disputate şi câteva jocuri amicale, dar acest aspect se va stabili la faţa locului, în funcţie de echipele disponibile.

Obiectivul nostru în acest an, ca de obicei, este să ne calificăm la turneul final. Nu este un ţel foarte îndrăzneţ, din contră este unul realizabil. Jucătorii au potenţial, au dovedit acest lucru pe teren, dar totul constă în modul în care vom realiza pregătirea de iarnă şi cum vom aborda sezonul de primăvară. La ora reluării campionatului trebuie să fim la zi cu toţi indicii, dar în principal avem nevoie de o pregătire fizică bine programată. Din acest motiv am şi ales să plecăm în februarie pentru câteva zile la Călimăneşti, unde aerul este mai puternic şi jucătorii au posibilitatea să efectueze o pregătire fizică bună. În privinţa amicalelor nu am vorbit cu vreo echipă în acest sens, dar vom vedea ce formaţii mai susţin cantonamentul în acea perioadă acolo şi vom hotărî la faţa locului.
A declarat, pentru “Ediţie Specială”, antrenorul grupei de juniori A din cadrul Şcolii de Fotbal “Gică Popescu”, Toma Dorel

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lotul pe care Toma îl va deplasa în perioada 1-7 februarie la Călimăneşti numără 23 de jucători şi este compus din: portari – Birăescu, Ursu, Amza, jucători de câmp – Săndoi, Pitulice, Lică, Marcu, Neaga, Segărceanu, Duriţă, Bercu, Băluţă, Ionescu, Sârmon, Cioc, Sandu, Miuţ, Grigore, Udrea, Bălmău, Preoteasa, Licuţ, Enache. În altă ordine de idei, campionatul republican de juniori A şi B va fi reluat pe data de 9 martie, iar „şcolarii” vor primi vizita formaţiei CSS Turnu Măgurele.

Politica