joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Schimbare majoră la conducerea clubului Pandurii

Plecaţi în cantonament, pandurii au primit ieri o veste importantă, privind omul care îi va conduce de acum ca preşedinte. Şedinţa susţinută sâmbătă de Adunarea Generală a Acţionarilor clubului gorjean a concluzionat printr-o demisie din funcţia de preşedinte a lui Condescu. Gestul a venit ca urmare a presiunilor făcute de sindicatele pe care le conduce. Lui Condescu i s-a aruncat pe masă doar o singură opţiune, fiind pus să aleagă între implicarea sportivă şi interesul pentru activitatea sindicatelor. Mai mult, lui Condescu i s-au pus în cârcă în această toamnă acuzaţii de fraudă, care au iritat şi mai mult atmosfera la nivelul conducerii pandure.

Toate puse una peste alta, l-au forţat pe Condescu să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii Târgu-Jiu, părăsind echipa la cârma căreia a stat timp de zece ani. Decizia nu a fost încă materializată în acte, dar în următoarele zile, Condescu va face toate demersurile necesare pentru a se retrage oficial din funcţia de preşedinte şi a-i lăsa locul lui Eugen Pârvulescu, actualul preşedinte executiv şi cel care îl va înlocui pentru moment pe Condescu. Fostul şef al pandurilor nu va renunţa pe deplin la implicarea în activitatea formaţiei gorjene, rămânând reprezentantul sindicatelor în Adunarea Generală a Acţionarilor. Aceleaşi sindicate vor susţine în continuare echipa şi îl vor propune pe Eugen Pârvulescu la preluarea frâielor pandure.

Aşa cum am promis, mă retrag din Consiliul de Administraţie, forţat de sindicatele care m-au trimis acolo. Consider că în zece ani de când sindicatele s-au implicat în activitatea echipei Pandurii acestea şi-au făcut pe deplin datoria. Am luat o echipă din liga a treia şi am dus-o până în grupele Europa League, timp în care am dat inclusiv jucători în echipa naţională a României. Am toată încrederea în Eugen Pârvulescu. Este un bun profesionist şi ştie foarte bine echipa şi ce trebuie făcut aici pentru ca rezultatele să fie şi mai bune de acum încolo. El este propunerea noastră, a sindicatelor, dar sper să fie preşedinte şi din partea celorlalţi membri din Consiliul de Administraţie şi din Adunarea Generală a Acţionarilor.
A declarat Condescu, conform mediafax.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă se va retrage de la conducerea pandurilor, Condescu nu a lăsat echipa în sărăcie, în conturile clubului aflându-se în acest moment o sumă apropiată de 3,5 milioane de euro, urmând ca în iunie Pandurii să mai primească o tranşă din drepturile de televizare.

Sunt bani din transferuri, din drepturi de televiziune şi de la UEFA, pentru jocurile din Europa League. În iunie ar trebui încasată a doua rată din drepturile de televiziune, peste un milion de euro, şi în condiţiile acestea cred că nu vor fi probleme la club şi că echipa se va descurca şi fără bani de la Complexul Energetic Oltenia, care şi aşa nu a plătit întotdeauna cât a promis.
A adăugat Marin Condescu

Despre ancheta care îl are în prim-plan, Condescu a spus că nu a primit încă nicio citaţie, dar cunoaşte faptul că procurorul de caz a solicitat ca un eventual rechizitoriu să nu fie judecat la Gorj.

Când se vor finaliza cercetările probabil ni se va prezenta un rechizitoriu, dar deocamdată nu am primit nicio citaţie. Am aflat doar că procurorul de caz a cerut ca un eventual rechizitoriu să fie judecat oriunde altundeva, dar nu la Gorj. E păcat că se aruncă o anatemă necuvenită pe instanţele de la Târgu Jiu, dar vom merge la orice instanţă pentru a ne proba nevinovăţia, daca acestea sunt procedurile.
A mai spus, Marin Condescu

Altfel, în următoarele 30 de zile o firmă de profil va realiza un audit financiar al clubului, după care vor fi predate toate documentele noii conduceri care va fi aleasă de către restul membrilor din Consiliul de Administraţie, precum şi de către acţionarii clubului.  

––––––––––

Pregătire

Pandurii, două antrenamente pe zi la 20 de grade în Antalya  

Delegaţia gorjeană a ajuns vineri în Antalya, la complexul sportiv Marda din staţiunea Lara, unde are programat primul cantonament din această iarnă. Pustai a creionat un program de pregătire cu două şedinţe de antrenament pe zi, la ora 11 şi 17, dar tehnicianul le va acorda pandurilor şi câteva zile mai lejere, cu o singură lecţie. Pandurii au întâmpinat o vreme favorabilă în Turcia, temperaturile depăşind constant nivelul de 20 de grade Celsius. Baza sportivă este impecabilă, numai bună ca gorjenii să se pregătească profesionist.

Şedinţele de pregătire vor fi alternate cu procesele de refacere, capitolul recuperare fiind indispensabil pentru obiectivele propuse în acest cantonament, deoarece oboseala se va acumula într-un ritm alert, ca rezultat al antrenamentelor fizice coordonate de staff-ul tehnic. Împreună cu lotul pandurilor, pe pământ turcesc, s-a deplasat şi Cristi Bud, care a semnat în cele din urmă cu gruparea gorjeană.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica