marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MICUŢII DIN POIANA MARE, PE SCENĂ

Anul 2012 , de Dragobete , a fost începutul de drum al Grupului vocal folcloric VOCEA POIENII din Poiana Mare .În cadrul parteneriatelor încheiate între grădiniţa şi alte instituţii, copiii au prezentat cântece populare din toate zonele ţării, atât pe plan local (ZIUA ŞCOLII, ZIUA COMUNEI , ZIUA FEMEII, BALUL BOBOCILOR , SĂRBĂTORILE CRĂCIUNULUI  ŞI PASTELUI) cat si in afara localitatii (FESTIVALUL ZAIBĂRULUI BĂILEŞTI, ZIUA COMUNEI CIUPERCENII NOI, ZIUA ŞCOLII GHIDICI).

Educatoarea Stănuşi Gheorghiţa a format un grup de copii de 4 ani din grupa mijlocie cu care a prezentat programe artistice pe scena Căminului cultural din Poiana Mare în prag de sărbători ,,ÎNAPOI LA TRADIŢII ‚’’VIN SĂRBĂTORILE’’. Copiii poartă costumul popular oltenesc din zona Calafatului şi fetele şi baieţii, iubesc cântecul popular şi tradiţiile olteneşti.

Grupul vocal folcloric VOCEA POIENII  a participat la Festivalul –concurs internaţional LADA DE ZESTRE A ROMÂNILOR  la Ghidici în anul 2013 , unde s-a prezentat cu cântece olteneşti şi a obţinut 3 locuri II. Din grupul de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani se desprind câteva voci cu un timbru deosebit , cu care instructoarea speră să participe şi la alte concursuri şi să aibă rezultate bune . Ţinând cont că este singura formaţie folclorică din localitate, se doreşte iniţierea cât mai multor copii, ducând mai departe tradiţia şi folclorul oltenesc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica