vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ioana Roşca serveşte în peninsula Iberică

Una dintre cele mai promiţătoare junioare ale României când vine vorba despre tenis de câmp, Ioana Roşca(17 ani), va lua miercuri startul la turneul ITF Futures organizat pe meleagurile Spaniei. Competiţia este dotată cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari, adunând la linia de start sportive de pe întreg mapamondul. Craioveanca a prins direct tabloul principal(32) la individual, nemaifiind nevoită să treacă şi de meciurile de calificare.

Turneul a debutat sâmbătă, când s-au desfăşurat primele jocuri din runda amintită, etapă ce şi-a cunoscut câştigătoarele în decursul zilei de luni. Tot în aceeaşi zi a fost stabilit şi „ţintarul” pentru runda şaisprezecimilor, unde Ioana Roşca va întâlni miercuri favorita numărul patru, spanioloaica Olga Saez Larra.  Sportiva originară din Craiova are un obiectiv îndrăzneţ pentru această întrecere, dorind să prindă cel puţin faza semifinală.

Este primul turneu din acest an şi sper că pornesc la drum cu dreptul. Obiectivul principal este să ajung cel puţin în faza semifinală, deşi personal mi-aş dori tare mult să câştig turneul. Nu va fi uşor, deoarece concurenţa va fi redutabilă, dar sper să am o evoluţie bună, care să îmi traseze rutele către finală.
A declarat Ioana Roşca

Policlinica Buna Vestire Craiova

Adversara Ioanei din primul tur este originară din Spania şi ocupă locul 425 în clasamentul ITF. În registrul aceleaşi ierarhii, Ioana Roşca este poziţionată pe locul 779, în timp ce în clasamentul federaţiei române de tenis, craioveanca ocupă poziţia 20 la categoria seniori. La categoria ei de vârstă, Ioana închide podiumul intern, fiind clasată pe a treia poziţie în clasamentul întocmit de FRT pentru junioarele U18. Altfel, anul trecut, tenismena din Craiova s-a calificat în turul doi la Wimbledon-ul adresat juniorilor, dar a părăsit prematur competiţia, fiind eliminată în faza amintită de ucraineanca Ahnelia Kalinina. Favorita principală a turenului desfăşurat în peninsula Iberică este italianca Anastasia Grymalska, sportivă ce ocupă locul 262 în clasamentul ITF.

Politica