vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înfrângere pe terenul lui Tadici

Parcursul bun al formaţiei craiovene divizionare de handbal feminin  nu a continuat şi la Zalău. După cum era de aşteptat, gazdele şi-au vândut scump pielea practicând un joc dur, la limita unui regulament înţeles uneori doar într-un anume fel de brigada de arbitrii. Dincolo de cele reuşite de arbitrii rămâne de consemnat şi jocul mai puţin reuşit al oaspetelor, în special pe faza de apărare. Partida împotriva echipei selecţionerului Gheorghe Tadici a început sub semnul echilibrului şi al tatonării, semn că importanţa partidei a apăsat ambele combatante.

Meciul a avut o încărcătură specială pentru că SCM Craiova căuta să se apropie de echipe din play-off în timp ce gazdele aveau ca obiectiv să securizeze locul şase. Astfel, primul gol al meciului s-a înscris abia în minutul cinci atunci când Claudia Constantinescu, de la HC Zalău a marcat de la 7 metri. De partea cealaltă, primul gol al oaspetelor a venit în minutul şapte datorită unei execuţii a Ionelei Goran. Aproape de mijlocul primei reprize, zălăoancele au reuşit să se desprindă la trei goluri, tabela consemnând scorul de 5-2. A fost momentul în care Carmen Amariei a cerut time-out, iar lucrurile s-au îndreptat în sensul că scorul a ajuns la 6-6, datorită reuşitelor lui Han, Snopova, Cioaric şi Dincă.

Desfăşurat după acelaşi tipic, în sensul că deşi au existat greşeli, nici una dintre echipe nu s-a desprins, meciul nu a excelat în realizări tehnice sau tactice deosebite. Pe de o parte, apărarea gazdelor, a trecut la lupta corp la corp, iar pe de alta, oltencele nu au găsit cele mai bune soluţii către poarta adversă. Nici poarta craioveană nu excelat, primindu-se 14 goluri până la pauză. În debutul reprizei a doua, Craiova a jucat mai bine şi în minutul 36 a avut un avantaj de trei goluri, 18-15, datorită reuşitelor lui Han, Gogoriţă, Snopova sau Dincă. Ecartul s-a păstrat până în minutul 38, atunci când tabela a consemnat scorul de 20-17. De aici înainte, stimulate şi de ochii închişi ai brigăzii de arbitrii, gazdele au început atacul victoriei. În minutul 42, Ciuciulete de la gazde aduce egalarea, 21-21, iar echipa din Zalău nu a mai cedat iniţiativa. Cu patru minute înainte de final, HC Zalău avea un avantaj de trei puncte, 26 – 23, iar oltencele nu au mai avut forţa să recupereze şi să pună sub semnul întrebării victoria gazdelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru SCM au evoluat: Munteanu, Paşca,  Cioaric (4),  Snopova (8), Han (4), Dincă (1), Ionela Goran (2), C. Florică  (3), C. Ilie (2), Gogoriţă (1), Haşegan. Un episod destul de comic, dacă e să ne luăm după ceea ce face de obicei pe marginea terenului Gheorghe Tadici, a avut loc în minutul 59 al partidei. În urma unor proteste, probabil la adresa arbitrajului, Carmen Amariei a fost sancţionată cu cartonaş roşu şi trimis în tribună. Cum sala în care s-a desfăşurat partida a fost plină, Amariei a prins finalul de meci în picioare.

Un meci în care am avut din nou o evoluţie bună. Foarte mulţumită de atitudinea fetelor. Din păcate, cred că miza partidei şi-a pus amprenta şi asupra brigăzii de arbitrii. Cred că puteam să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv pe care îl şi meritam după cum s-au prezentat fetele noastre în teren. Au fost momente când lupta din teren a depăşit limitele regulamentului şi de fiecare dată noi am fost cei care am avut de suferit. Nu ne rămâne decât să ne recuperăm cât mai rapid şi să pregătim cu foarte mare atenţie jocul care urmează. Miercuri avem, din nou o partidă foarte dificilă, dar sunt convinsă că putem să le oferim fanilor noştri un alt meci spectaculos. Îi aşteptăm pe suporteri alături de noi pentru că sunt de un real sprijin la meciurile pe care le disputăm în Sala Polivalentă.
Carmen Amariei

Politica