sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANSVSA – amenzi de peste 200.000 lei, în două luni

În perioada 08.11.2013– 09.01.2014, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a Municipiului Bucureşti au aplicat amenzi de peste 200.000 lei comercianţilor şi producătorilor verificaţi.

S-au efectuat 14.056 de controale în unităţi care-şi desfăşoară activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a altor produse alimentare precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe. Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 141 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 214.420 de lei şi prin aplicarea a 197 de avertismente.
ANSVSA

Dintre judeţele Olteniei doar Doljul a scăpat de amenzi. Astfel, în Gorj au fost aplicate amenzi în valoare de 31.400 lei pentru încălcarea normelor de manipulare igienică a produselor alimentare, anumite produse din carne sunt păstrate direct pe paviment, în ladă neprotejată, cartofi feliaţi netrataţi termic expuşi în aer liber, aparatură frigorifică neigienizată, spaţiul de păstrare a materiilor prime neigienizat, manipulare fără mănuşi.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Amenzile aplicate în Mehedinţi se ridică la 1.200 de lei (nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor şi echipamentelor de lucru folosite), în Olt la 10.000 lei (spaţiu de depozitare necorespunzător şi neaprobat sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor) şi în Vâlcea la 1.200 lei (nu se respectă compatibilitatea la depozitare materii prime, produse finite, depozitare necorespunzătoare).

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control pe anul 2012, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
ANSVSA

Politica