joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

14 ani de puşcărie după ce şi-a ucis concubina lovind-o cu mestecăul şi toporul

Marian Lupu, de 44 de ani, din comuna doljeană Greceşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe 25 octombrie 2013, pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Dolj. Fapta pentru care a ajuns după gratii bărbatul s-a petrecut pe 15 august 2013. În dimineaţa respectivă, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi poliţiştii doljeni au fost anunţaţi că o femeie de 43 de ani, din satul Bărboi, comuna Greceşti, a fost omorâtă. La faţa locului a ajuns echipa operativă condusă de un procuror criminalist, oamenii legii găsind victima într-o baltă de sânge, omorâtă în bătaie. Din cercetările efectuate s-a stabilit că autorul a fost Marian Lupu, de 44 de ani, concubinul victimei. Cei doi, care locuiau împreună de mai bine de 10 ani, se pare că s-au apucat la ceartă, în noaptea de miercuri spre joi. Scandalul, „udat” cu alcool, a degenerat, iar Marian Lupu a pus mâna pe un mestecău cu care şi-a luat concubina la bătaie.

A „tocat-o” cu mestecăul, provocându-i leziuni pe tot corpul, însă nu i-a fost de ajuns, aşa că a mai lovit-o şi cu un topor. Autorul a fugit de acasă după comiterea faptei, însă l-a sunat pe fiul femeii dintr-o relaţie anterioară, pe care l-a rugat să meargă acasă şi să vadă cum se simte mama lui, mărturisindu-i că a bătut-o. Fiul victimei a fost cel care a descoperit cadavrul şi a anunţat oamenii legii, autorul fiind determinat să se predea. A fost adus la Craiova după finalizarea cercetării la faţa locului, a fost audiat de procurorul de caz, fiind dispusă faţă de el măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore. Pe 16 august 2013 a fost prezentat Tribunalului Dolj care i-a emis mandat de arestare preventivă pe 29 de zile, măsura fiind prelungită de mai multe ori de instanţă.

Vineri, 17 ianuarie a.c., judecătorii tribunalului Dolj au pronunţat sentinţa în dosar, bărbatul fiind găsit vinovat şi condamnat. A primit 12 ani de închisoare cu executare pentru omor deosebit de grav, însă mai avea o condamnare anterioară (rămasă definitivă în anul 2010), la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, astfel că judecătorii au decis ca inculpatul să execute ambele pedepse, rezultând, în total, 14 ani de închisoare. Judecătorii i-au scăzut din pedeapsă perioada petrecută până acum după gratii şi i-au menţinut arestarea preventivă. În plus, inculpatul are de achitat câte 30.000 lei celor patru urmaşi ai femeii, care s-au constituit părţi civile în procesul penal.
Atât inculpatul, cât şi procurorii pot ataca hotărârea Tribunalului Dolj cu apel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În baza art. 174 al.1, art.176 al.1 lit.a CP, cu aplic.art.74 lit.c CP, rap. la art. 76 al.2 CP : Condamnă pe inculpatul Lupu Marian la pedeapsa de 12 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a teza a II-a, lit.b C.pen, ca pedeapsă complementară. Dispune revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei de 2 ani închisoare, aplicată inculpatului prin SP.149/27.11.2009 a Judecătoriei Filiaşi, definitivă prin DP.9/16.02.2010 a Tribunalului Dolj, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 178 al.2 CP, pedeapsă ce va fi executată în întregime alături de pedeapsa aplicată mai sus, astfel încât inculpatul va executa pedeapsa totală de 14 ani închisoare. În baza art. 88 C.p. şi art. 350 C.p.p. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestării preventive de la 15.08.2013 la zi şi menţine starea de arest. Dispune confiscarea specială, cu titlu de măsură de siguranţă, a unui obiect contondent-mestecău, cu lungimea totală de 51 cm şi a unui topor cu coadă din lemn, cu lungimea de 57 cm. Admite acţiunea civilă formulată de părţile civile Lupu Marian, Lupu Daniel-Nicolae, Lupu Cristian-Ionuţ şi Călinescu Alina şi obligă inculpatul la plata sumei de 30.000 lei, pentru fiecare parte civilă, cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul la plata sumei de 2657 lei cheltuieli judiciare statului. Cu apel. Pronunţată în şedinţa publică de la 17.01.2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj

Politica