vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campanie OFSD Craiova «Mame speciale pentru copii speciali»

În scop mai mult sau mai puţin electoral, Organizaţia Femeilor Social-Democrate Craiova a demarat un proiect care să vină în sprijinul mamelor unor copii cu deficienţe. Proiectul “Mame speciale pentru copii speciali” a fost lansat, ieri, în prezenţa preşedintelui PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a preşedintelui PSD Craiova, primarul Lia Olguţa Vasilescu, a secretarului PSD Craiova, Radu Preda, şi a preşedintelui OFSD Dolj, Daniela Tarniţă.60 de mame ale copiilor cu nevoi speciale, din Craiova, vor intra în program. Acestea vor beneficia de investigaţii medicale, de îngrijire a aspectului fizic şi de divertisment.

În urmă cu câteva luni două mămici m-au vizitat la Sala Polivalentă pentru a cere aprobarea în vederea strângerii de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale în cadrul competiţiilor sportive. Am observat atunci că de pe chipul acestor femei lipsea acea lumină reflectată de un surâs sau de licărirea aceea a privirii alimentată de pacea interioară. Aceste mame nu mai aveau în priviri nici un semn de bine pentru că ele nu mai existau pentru ele, existau doar pentru copiii lor speciali. Le-am întrebat dacă ar dori să lase, măcar pentru câteva ore, grija lor în grija altor persoane suport, dacă ar dori să participe la un proiect prin care un prieten să le ofere timp pentru ele, pentru un moment de respiro, un moment în care să aibă timp să se gândescă la ele, la sanatatea lor. Aşa a luat naştere proiectul “Mame special pentru copii speciali”. Ne dorim să sprijinim aceste femei speciale pe cât posibil, să le facem conştiente de ele însele, să le oferim un moment de respiro, să le răsfăţăm, să le facem să zâmbească şi să atragem atenţia familiilor, prietenilor, colegilor, vecinilor că pot ajuta un copil cu nevoi special prin ajutorul oferit mamei sale. Femeile social–democrate din Craiova vor fi lângă aceste doamne speciale cu sprijin moral, dar şi practic în sensul că, pe lângă implementarea activităţilor care dau şansă vieţii active şi sprijină sănătatea pentru mama copilului cu nevoi special, vom prelua anumite sarcini, astfel încât, mamele să beneficieze de timpul necesar pentru a participa la activităţile oferite prin acest proiect.
A declarat preşedintele OFSD Craiova, Aurelia Filip

«Organizaţia de femei, motor al partidului»

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deputatul Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, a apreciat acţiunea afirmând că organizaţiile de femei sunt un adevărat motor pentru partid.

Ştiu ce se întâmplă la nivelul organizaţiei de femei şi felicit toate doamnele implicate în proiect. Din punctul meu de vedere, în afară de structura organizatorică sunteţi cel mai important motor pe care îl avem şi nu pot decât să vă încurajez să dezvoltaţi în continuare tot ceea ce aţi început. Sunt lucruri minunate pe care le vedem la organizaţia de femei. Dacă ne uităm şi la ce s-a întâmplat de Crăciun, majoritatea evenimentelor au fost de la PSD care s-a gândit de sărbători la familii nevoiaşe, la copii, şi nu ne oprim aici. Cred că sunt câteva mii de copii la care s-a ajuns la sfârşitul anului, în mare parte prin grija organizaţiei de femei, ceea ce este un lucru lăudabil. Vă încurajez, sunt alături de dumneavoastră, şi dacă n-aţi ajuns să cereţi sprijin la mine înseamnă că v-aţi descurcat singure, ceea ce este de nota 10.
Claudiu Manda

Prezentă la eveniment, Olguţa Vasilescu, preşedinte PSD Craiova şi edil-şef al urbei, a punctat bine momentul, lăsând de înţeles că acţiunea este o dovadă că nu toţi politicienii se gândesc la cei nevoiaşi doar de sărbători.

E prima oară când cineva se gândeşte şi la mamele care au copii cu nevoi speciale. De fiecare dată, în preajma sărbătorilor ne aducem aminte de copii, de bătrâni, dar nimeni nu se gândeşte la aceste femei minunate care şi-au dedicat toată viaţa pentru creşterea acestor copii şi ei minunaţi şi speciali. Nu puteam rata un eveniment într-adevăr special, cred că este prima dată când o organizaţie de femei se gândeşte la un astfel de proiect, şi sper din toată inima să nu se oprească aici, să continue pe viitor, să creăm o legătură cu aceste doamne speciale şi să le ajutăm cânt mai mult de acum înainte în tot ceea ce au de făcut.
Olguţa Vasilescu

Ideea a fost întărită şi de afirmaţiile secretarului PSD Craiova, Radu Preda.

Eu pot să spun că am idee de forţele care sunt în spatele acestor proiecte şi nu sunt deloc puţine. Proiectul de astăzi, care se adresează mamelor, este continuat cu alte proiecte ale organizaţiei municipale. Toate cele 168 de organizaţii derulează acţiuni în ianuarie, februarie, pentru că ne-am dorit ca efortul nostru să nu se concentreze într-o singură lună.
Radu Preda

Se propagă ideile social-democraţiei

Preşedinta pe judeţ a social-democratelor, Daniela Tarniţă, a afirmat că proiectul derulat de organizaţia municipală este unul generos şi care ajută la răspândirea conceptului de social-democraţie.

Este un proiect generos, care se înscrie în linia evenimentelor şi proiectelor pe care organizaţia femeilor social-democrate de la nivelul întregului judeţ şi din fiecare municipiu şi localitate în parte, le-a organizat în ideea dezvoltării unui spirit civic. Aceste acţiuni au dublu rol: să dezvolte prin modele şi prin evenimente spiritul civic care la noi în ţară, în judeţ este deficitar faţă de unele ţări civilizate, şi, de ce nu, în cazul acesta să propage, să răspândească şi ideile social-democraţiei, pentru că, până la urmă social-democraţia se bazează pe astfel de principii de spirit civic. Adică, acela de a face acţiuni care nu înseamnă neapărat o tentă politică, ci este vorba de acţiuni cu tentă umanitară, caritabilă, prin care să se vadă că ne interesează de cei din jurul nostru.
Daniela Tarniţă

Scopul declarat al acestui proiect este sprijinirea mamelor copiilor cu nevoi speciale. Organizatorii îşi propun, după cum au transmis, “să le ofere momente de respiro în vederea realizării unor activităţi de investigare a stării de sănătate a mamelor, de îngrijire a aspectului fizic şi, nu în ultimul rând, de divertisment având în vedere că starea lor de sănătate şi condiţia psihică sunt cele mai imporatnte condiţii pentru că, atât copilul cu nevoi speciale, cât şi întreaga familie să beneficieze de o viaţă normală. Un alt obiectiv este acela de constientizarea a familiei, a prietenilor, a angajatorilor, a societăţii, a faptului că ei reprezintă cea mai importantă resursă în continuarea acestui proiect. De asemenea prin acest proiect se urmăreşte ca mamelor implicate în proiect să li se ofere şansa de a socializa, de a împărtăşi bucuriile, necazurile, reuşitele şi experienţele comune care le leagă, şansa să înveţe împreună să facă faţă situaţiilor speciale cu care se confruntă în această luptă continuă, posibilitatea de a se forma profesional într-o activitate care le permite să fie permanent în preajma copilului.” Acţiunea este una lăudabilă. În primul rând, aceste femei au nevoie să iasă din rutina zilnică. În al doilea rând, văzut ca o strategie politică, programul demonstrează că “motorul” PSD funcţionează.

Politica