joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi prevederi în pachetele de servicii medicale elaborate de Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a prezentat, ieri, printr-o video conferinţă desfăşurată la nivelul întregii ţări, principalele direcţii ale pachetului de servicii medicale ce urmează să fie adoptat în primul trimestru al acestui an.

Pachetul de servicii medicale de bază aduce nou câteva elemente importante, se doreşte ieşirea din minciună. Bugetul pe care România îl acordă sănătăţii nu poate asigura toate serviciile medicale, dar bugetul pe care România îl are prin aceste pachete asigură cetăţenilor acele servicii medicale de care cetăţenii au nevoie ca viaţa lor să nu fie pusă în pericol şi ca problemele de sănătate pe care le au să fie ameliorate, chiar rezolvate.
A declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu

Pachetele se bazează pe dovezi ştiinţifice, se doreşte schimbarea de mentalitate în societatatea românească pentru pacienţi şi pentru personalul medical.Pachetul de nevoi de sănătate este construit pe tipuri de nevoi de sănătate. Acest pachet se adresează medicilor de familie care trebuie să aibă în vedere două componente: prevenţia şi partea de acordare de servicii medicale obişnuite, trebuie să preia afecţiunile prioritare care trebuie tratate prin acest pachet de servicii medicale precum riscul de boli cardiovasculare, principala cauză de deces în România, diabetul, depresia. Pentru cetăţenii neasiguraţi, noul pachet minimal include asistenţă medicală de urgenţă, planning familial, monitorizare gravide şi lehuze, precum şi consultaţii pentru cazuri acute.Noul pachet de bază prevede pentru cetăţenii asiguraţi, o singură consultaţie preventivă la trei ani, făcută de medicul de familie, iar pentru persoanele fără simptome de boală între 18 şi 39 de ani cel mult două consultaţii în trei luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica