marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cadavre de porci la Porţile de Fier II

Focar de infecţie pe malul Dunării la Gogoşu-Mehedinţi, foarte aproape de vama României cu Serbia, la Porţile de Fier II. Într-o staţie de sortare dezafectată a hidrocentralei au fost aruncate cadavrele unor porci. Aproape de colonia muncitorească de la Porţile de Fier II, dar şi de punctul de intrare în ţară dinspre Serbia, persoane necunoscute au aruncat într-o fostă staţie de sortare a barajului cadavrele unor porci.

După aspectul acestora, fără îndoială este vorba de porci proveniţi dintr-o crescătorie. Zona întreagă este un imens focar, sunt gunoaie, resturi menajere aruncate la voia întâmplării, resturi din clădiri dezafectate. În plus, în acest loc poţi vedea la tot pasul porci sălbăticiţi, abandonaţi de foştii muncitori din colonia de la Porţile de Fier II.

În zonă sunt şi porci care au rămas abandonaţi de pe vremea când erau muncitori în colonie, care s-au sălbăticit. Nu pot fi prinşi, sunt ca şi porcii mistreţi, fug când văd oameni, exclus să-i prindă cineva.
Ne spune un localnic

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tabloul de-a dreptul sinistru este întregit de prezenţa în zonă a şacalilor, care trec Dunărea înot de la vecinii bulgari şi dau atacul la animalele localnicilor din Gogoşu.Primarul comunei Gogoşu, Jean Rogoveanu, a dispus efectuarea unei anchete pentru aflarea celor care au aruncat aceste cadavre, mai ales că în zonă se află câteva crescătorii de porci.

Situaţia este destul de neplăcută, am trimis viceprimarul împreună cu poliţia, cu medicul veterinar de la noi din comună ca să vadă despre ce este vorba, de unde provin. Asta este foarte important, mai ales că în zonă sunt mai multe crescătorii de porci, să vedem cine i-a aruncat acolo, ce s-a întâmplat şi o să luăm măsurile care se impun.
Jean Rogoveanu

Pentru că în zonă nu vezi ţipenie de om, localnicii nu aveau idee că foarte aproape de casele lor au fost aruncate cadavre de animale.

Cred că au fost bolnavi de i-a aruncat. Dacă nu i-au îngropat măcar să le fi dat foc. Eu am îngropat odată un porc şi l-au scos câinii. Nu se aruncă nici măcar un pui de găină pentru că microbul se întinde de la unul la altul.
Spune Emil Popescu

Şi Direcţia Sanitar-Veterinară Mehedinţi a declanşat o anchetă în acest caz pentru stabilirea vinovaţilor.

Ancheta DSV Mehedinţi a stabilit că porcii morţi nu provin din judeţ

S-a găsit vinovatul în cazul porcilor morţi aruncaţi pe raza comunei mehedinţene Gogoşu: Domnul Nimeni.  Ancheta desfăşurată de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor  Mehedinţi în cazul celor 11 cadavre ale unor porci, descoperite în fosta staţie de sortare de la Gogoşu a stabilit  că animalele nu provin de la o fermă din Mehedinţi, acestea fiind ridicate din hală pentru a fi distruse. Purtătorul de cuvânt al DSVSA Mehedinţi, Adriana Ganea a declarat ieri, că la locul unde au fost descoperite cadavrele au mers medici veterinari, poliţişti şi reprezentanţi ai DSVSA Mehedinţi, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Gogoşu derulând o anchetă.

Au indentificat existenţa a 11 cadavre, porci gasiţi în canalul betonat din incinta fostei staţii de betoane din localitatea Ostrovu Mare, Colonia PF2. Cadavrele erau relativ proaspete, aveau o greutate  individuală cuprinsă între 30-50 kg, cu codotomie şi urechi perforate (perforaţia  asemanatoare cu cele produse de pinul de la crotalie). Au fost preluate doua cadavre  şi au fost examinate la data de 15.01.2014, la LSVSA Mehedinţi, constatându-se la necropsie leziuni congestive în pulmon şi ficat, leziuni decubitale şi se efectuează în continuare  examen bacteriologic şi virusologic.
Se arată într-un comunicat de presă remis ieri de DSVSA Mehedinţi

Tototdată, pe parcursul anchetei s-au verificat si exploataţiile comerciale din zona respectivă –S.C. STEGRAL SRL  şi S.C FERMA MADALICIA SRL, constatându-se că cele 11 cadavre nu sunt din fermele respective. Reprezentanţii DSVSA Mehedinţi mai arată în comunicatul de presă că animalele ar putea proveni din alte ferme din afara judeţului, acestea fiind aduse de diverse persoane neindentificate. Cadavrele au fost ridicate din clădirea dezafectată a fostei staţii de sortare de o firmă specilizată în distrugerea lor, cu care Primaria Gogosu are contract.

Politica