vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Sper să avem măcar rezultatele din 2013»

După cantonamentul efectuat la sfârşitul anului trecut la Căciulata, junioarele din lotul naţional de kaiac s-au mutat la Snagov, unde vor sta până pe 5 februarie, când vor continua pregătirea la Bascov. Antrenor-coordonator al lotului, mehedinţeanul Puiu Bănăduc are sub comandă 13 fete, dintre care şase provin de la Clubul Sportiv Şcolar al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” Orşova. CS Farul Constanţa, CSS Bega Timişoara, CSS Turnu Măgurele, Triumf Bucureşti şi Olimpia Bucureşti dau restul componentelor cu care România va aborda Europenele şi Mondialele de juniori, din vara acestui an, iar Florida Elena Ciută, Elena Meroniac, Iuliana Croitoru, Adriana Duţă, Diana Niculcea şi Nicoleta Vişovan sunt sportivele descoperite de clubul orşovean. Antrenor şi la CSS „Traian Lalescu”, Bănăduc a explicat, pentru Ediţie Specială, de ce elevele sale nu se vor pregăti anul acesta pe lacul de acumulare de la Orşova:

Am fost în refacere la Călimăneşti, iar în prezent ne aflăm în pregătire la Centrul Olimpic de la Izvorani – Snagov, după care vom pleca la Bascov – Budeasa. La Orşova nu ne vom antrena, deoarece Europenele şi Mondialele de anul acesta se vor desfăşura pe canal, nu pe lac, astfel că trebuie să facem pregătire specifică. Totodată, la Orşova nu avem condiţii prea bune nici la sala de forţă de la kaiac-canoe.

La Orşova au rămas în pregătire, cu antrenorul Alexandru Zabet, o parte a fetelor din lotul naţional de seniori, din care face parte şi junioara Clubului Sportiv Şcolar al Liceului Teoretic „Traian Lalescu” Orşova, Iuliana Ţăran. Desemnată în 2012 cea mai bună sportivă a judeţului Mehedinţi, kaiacista originară din Suceava nu s-a regăsit în 2013 nici măcar între primii 10 laureaţi ai Galei Sportului Mehedinţean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După cum am mai spus, Ţăran trebuia lăsată în continuare la lotul de juniori. Consider că a fost forţată prin trecerea prea devreme la seniori, iar în 2013 nu a reuşit decât două medalii de bronz la europenele de juniori, după ce participase anterior la Europenele de seniori. Între timp, ea a început să acuze unele dureri la spate. Dacă rămânea doar la juniori, cu siguranţă lua din nou aur la mondiale. Eu sunt mulţumit că celelalte elevele de-ale mele de la Orşova, Ciută şi Meroniac, au cucerit aurul la Mondialele din Ontario. Mehedinţeana Ciută e şi dublă campioană europeană, titluri cucerite la Poznan.
A explicat Bănăduc

Acesta aşteaptă şi 2014 aceleaşi performanţe de la kaiacistele sale, care vor participa la Europenele de la Mantes-Paris şi la Mondialele de la Szeged, programate în intervalul 19-22 iunie, respectiv 22-25 iunie.

În primăvară avem campionatele naţionale de seniori şi juniori, dar obiectivul principal îl reprezintă europenele şi mondialele de juniori. Sper să luăm măcar două titluri continentale la Mantez, iar la Poznan două medalii, dintre care una de aur. Aş fi mulţumit dacă am reedita rezultatele de anul trecut.
A spus Bănăduc

Politica