joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţia Mehedinţi a prins 42 de infractori în 2 săptămâni

În vederea asigurării şi menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică dar şi a prevenirii faptelor de natură penală sau contravenţională, în ultimele două săptămâni poliţiştii mehedinţeni au acţionat în sistem integrat pe raza judeţului Mehedinţi pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor umărite în temeiul legii.

Prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a infracţiunilor comise cu violenţă precum şi depistarea persoanelor care deţin şi folosesc ilegal arme de foc, sunt alte obiective pe care poliţiştii le-au avut în vedere. Astfel, în  ultimele 2 săptămâni au fost identificaţi 42 suspecţi de comiterea infracţiunilor de furt, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi alte fapte care contravin normelor de convieţuire în societate. Din numărul total de suspecţi, 10 au fost surprinşi în flagrant, ulterior trei fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere, doi dintre aceştia fiind arestaţi preventiv. La activităţi au fost angrenaţi, zilnic, aproximativ 268 de poliţişti şi 60 de echipaje auto fiind instituite peste 37 de filtre rutiere. Au fost controlate 1.554 autovehicule, reţinute în vederea suspendării sau anulării 72 permise de conducere şi retrase 26 certificate de înmatriculare.
Totodată la regimul rutier s-au constatat 19 infracţiuni şi au fost aplicate 1.467 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 174.000 lei.

Exemple concrete
          
La data de 14.10.2014 poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au documentat activitatea infracţională a lui B.M., de 20 ani, din comuna ?imian, B.D., de 20 ani şi P.L., de 21 ani, ambii din municipiul Drobeta Turnu Severin, stabilind că aceştia sunt suspectaţi de comiterea unui număr de 12 infracţiuni privind extrageri frauduloase din ATM-uri. Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că în perioada 15.11.2013 – 30.11.2013, pe timp de noapte, în mai multe rânduri şi la aceleaşi ATM-uri, prin forţarea fantei pentru eliberarea numerarului, cu ajutorul un dispozitiv special şi folosind fără drept, de fiecare dată, un card emis de o insituţie bancară ce aparţine altei persoane, ar fi sustras diferite sume de bani creând un prejudiciu de peste 3.800 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prezent cei trei suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea unui instrument de plată electronic, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia şi de acces, fără drept, la un sistem informatic comisă în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, fapte prev. şi ped. de art.27, alin.1 din Legea 365/2002 rep. şi respectiv art. 42, alin.1, 2 şi 3 din Legea 161/2003 ambele cu aplicarea art.41, alin.2 din Codul Penal ( 12 acte materiale ) şi art.33, lit.b din Codul  Penal.În ziua de 11.01.2014, ora 08.30, Poliţia oraşului Strehaia a fost sesizată de un bărbat de 45 ani, din comuna Greci, judeţul Mehedinţi, despre faptul că în noaptea de 10/11.01.2014, persoane necunoscute au pătruns în magazinul al cărui administrator este, de unde i-au sustras băuturi alcoolice şi dulciuri, producându-i un prejudiciu în valoare de circa 200 lei.În urma verificărilor şi investigaţilor a fost identificat suspectul furtului în persoana lui P.Virgil, de 25 ani, din comuna Greci, judeţul Mehedinţi, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi a fost restituit părţii vătămate.

În cauză s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art.208 – 209 din Codul Penal.În data de 14.01.2014, ora 15.00, agenţii Postului de Poliţie Pătulele au oprit pentru control, pe DJ 562 A, un autoturism condus de H.Constantin, de 34 ani, din comuna Pătulele, judeţul Mehedinţi. În urma controlului efectuat, în interiorul autoturismului a fost găsită cantitatea de 177 kg aluminiu, constând în conductori electrici şi cantitatea de 205 kg fonta, constând în hidranţi de la sistemele de irigaţii care aparţineau unui bărbat de 34 ani, din comuna Patulele, judeţul Mehedinţi. În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art.208-209 din Codul Penal.

Politica