sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Confruntările» părinţi-cadre didactice au atins cote alarmante!

Conflicte între părinţi şi profesori. Cel mai puternic şi, totodată,  cel mai ,, proaspăt’’ a izbucnit la Colegiul Naţional ,, Ştefan Velovan’’. Atât un părinte al unei eleve de liceu, cât şi managerul instituţiei de învăţământ par să aibă câte ceva de împărţit în instanţă. Pe de o parte, tatăl, Florin Vrânceanu, acuză conducerea de abuz în serviciu, iar pe de altă parte, managerul, în persoana lui Ionuţ Pătularu spune că a fost calomniat şi jignit de către tatăl elevei. Totul a început în momentul în care managerul colegiului a fost sesizat de către îngrijitoarele şcolii cu privire la faptul că mai multe eleve de liceu fumează în toaleta instituţiei. După spusele directorului, părinţii fetelor au fost informaţi de incident, printr-o înştiinţare care să le aducă la cunoştinţă situaţia adolescentelor. În schimb, tatăl uneia dintre fete a depus plângere la Parchet împotriva managerului pentru purtare abuzivă.

Într-o zi, m-au chemat femeile de serviciu şi mi-au spus că în baie se fumează şi totodată au mai relatat că sunt sparte chiuvetele, oglinzile şi robineţii. Dacă fumezi în băi, se poate da foc la şcoală. N-am dat nici măcar o amendă până acum, în acest sens, deşi regulamentul de ordine interioară prevedea amendă pentru fumat. Sunt peste 200 de situaţii în acest caz. Noi ne-am propus să trezim conştiinţa părinţilor. Eu n-am intrat niciodată în toaleta unei fete. Acestea sunt aberaţii. Eu am aşteptat în anticameră şi le-am pus pe fete să sufle către mine, să-mi dau seama dacă au fumat. Din peste 200 de cazuri sesizate, doar doi părinţi au venit la mine şi mi-au reproşat că nu ar fi fost copiii lor sub incidenţa fumatului.
A relatat Ionuţ Pătularu, managerul Colegiului Naţional ,, Ştefan Velovan’’

Directorul, jignit de un părinte

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, managerul colegiului îl acuză pe tatăl elevei de faptul că acesta i s-ar fi adresat într-un mod necuviincios, jignindu-l şi aducându-i acuzaţii grave, chiar de faţă cu alţi elevi. Pătularu mai spune că tatăl adolescentei i-a denigrat imaginea, declarând că ar fi bruscat elevele sau că le-ar fi înjurat.

Tatăl unei eleve de la noi din şcoală a venit la mine în dimineaţa zilei de 5 decembrie şi mi-a adus la cunoştinţă că fiica sa a primit o înştiinţare din partea conducerii. Acea înştiinţare este atât de elegantă şi de bun-simţ, încât nu lezează cu nimic, nici măcar nu preciza că s-ar fi scăzut media la purtare a elevei. Măsuri se iau doar în cazul în care situaţia s-ar repeta. Pur şi simplu se pune problema în felul următor: şcoala are grijă de sănătatea elevilor şi dorim să avem seriozitate. Domnul respectiv ( n.r.- tatăl fetei) s-a prezentat la mine, de faţă fiind şi administratorul de patrimoniu. Mi s-a adresat cu ,,tu’’ şi a zis că mă învaţă el cum să controlez fetele, pur şi simplu să merg să le dezbrac şi să verific dacă au ţigări. Am crezut că este confuz şi l-am lăsat în pace. Eu mi-am dat seama că acţiunea respectivă este regizată. M-a înjurat şi mi-a adus nişte calomnii care sunt foarte grave. Mi-a zis că sunt violator de fete în toaletă şi pedofil. Ca manager nu poţi să permiţi asemenea grosolănii. Erau copii pe hol, care au auzit tot ce a zis respectivul bărbat. O înjurătură aş fi iertat, dar afirmaţiile de genul acesta sunt de domeniul judecătoriei. Am chemat imediat poliţia şi conform datelor transmise de organele competente, tatăl a primit o amendă de 3.000 de lei, pentru injurii aduse unei instituţii, dar şi pentru perturbarea ordinii publice. Am încercat chiar şi o mediere cu acesta, deoarece totul s-a petrecut în pragul sărbătorilor. La poliţie, dânsul a fost interogat şi la rândul său a făcut plângere pentru abuz în serviciu. Am fost acuzat că am bruscat elevele şi că le-am înjurat. Nu există niciun fel de martor. În viaţa mea n-am făcut aşa ceva, nici măcar nu o cunosc pe fata respectivului.
A adăugat Ionuţ Pătularu, managerul Colegiului Naţional ,, Ştefan Velovan’’

Pătularu: «Un grup de profesori consideră că eu sunt duşmanul lor»

De asemenea, managerul Colegiului Naţional ,, Ştefan Velovan’’ crede că toată această situaţie creată reprezintă un complot împotriva sa pus la cale de o ,, culoare politică’’.

De când am venit în acest liceu, adică din toamna anului 2012, lucrurile vorbesc de la sine. Am reuşit într-un timp scurt să relansăm Liceul Pedagogic. Astfel, am imprimat anumite valori, iar rezultatele au început să curgă. Mai concret, există  în această şcoală un grup format din cadre didactice, de o anumită culoare politică, care consideră că eu sunt duşmanul lor şi trebuie să plec de aici, tocmai pentru că am demascat nişte lucruri necurate. Mai mult, au fost manevraţi şi câţiva părinţi.
A mărturisit Ionuţ Pătularu, managerul Colegiului Naţional ,, Ştefan Velovan’’

Bercea: «Am trimis o echipă de inspectori de la ISJ, la colegiu»

Inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, Georgică Bercea a precizat că o echipă de inspectori a fost trimisă la colegiu pentru a analiza situaţia creată.

Am trimis o echipă de la ISJ. Aştept să-mi spună ce au analizat, aspectele de acolo. Sesizări scrise nu am mai primit vizavi de plângerile la parchet.
A declarat Bercea

Ieri au avut loc şi primele audieri în acest caz.Ambele părţi aşteaptă ca procurorii să facă lumină în acest caz.

Se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, directorul fiind acuzat că ar fi ameninţat o elevă de clasa a IX-a. Este o infracţiune de competenţa procurorului, astfel că va mai dura până se va soluţiona, întrucât trebuie audiate toate persoanele implicate, dar şi eventuali martori.
A declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procuror Nicolae Uncheşelu

Politica