vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au trăit periculos în ultimul sfert

Cea de-a noua partidă din Liga Balcanică a formaţiei craiovene de la SCM s-a încheiat până la urmă cu bine. Spunem până la urmă pentru că în ultimul sfert au existat momente în care victoria a fost ameninţată dar, de data aceasta, nu s-au mai repetat greşelile din meciul de la Mediaş şi echipa a rezistat presiunii psihice. Meciul a început în nota de dominarea a echipei gazdă care, având în americanul James Tyler un adevărat turn de control sub ambele panouri, s-a distanţat rapid pe tabelă. Scorul de 11-2, din startul partidei a spus totul despre intenţiile formaţiei gazdă. Cu Bureau şi Popescu în afara lotului, la conferinţa de presă ulterioară meciului antrenorul Milan Nisic a anunţat că ar fi fost accidentaţi, Craiova a jucat bine.  Cu un adversar mare în contact direct, Miskovic nu a mai făcut ce a vrut sub panoul craiovean şi ocupanta primului loc în Liga Balcanică s-a văzut dominată. Cele 13 puncte pusă în faţa adversarului, în primul sfert, aveau să fie determinante în economia meciului.

Cea de-a doua parte a jocului nu a adus nimic spectaculos. Jocul celor după echipe a fost presărat de la greşeli de transmitere a mingii până la aruncări slabe la coş. Mărturie stau şi cele 26 de puncte marcate de  cele două formaţii pe parcursul celor 10 minute de joc. Cu toate acestea, echipa care a terminat în avantaj a fost cea vizitatoare, pauza mare găsind craiovenii la doar şapte puncte avantaj.   După un sfert trei care a făcut deliciul spectatorilor în sensul că s-a marcat destul iar fazele bune de baschet s-au regăsit la ambele panouri s-a intrat în setul patru la scorul 60–51.  După cum se desfăşuraseră ostilităţile părea că echipa gazdă va obţine o victorie liniştită. Numai că oboseala şi-a spus cuvântul, SCM având trei meciuri în şapte zile, şi macedonenii s-au apropiat periculos.

Miskovic a ratat două libere la scorul de 73-72, cu un minut şi jumătate înainte de final, pentru ca Andrei Căpuşan şi Nemanja Maric să aducă liniştea tot de la linia de libere. Victorie meritată a echipei din Bănie dar banca tehnică trebuie să corecteze repede căderile din final de meci. Dacă la meciul cu macedonenii se poate vorbi de oboseală, la Mediaş lucrurile au stat altfel. La conferinţa de presă de după meci principalul echipei craiovene a avut o reacţie destul de ciudată la adresa publicului spectator. Milan Nisic a anunţat supărat că la Craiova sunt prea mulţi antrenori… în tribune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aici, în Craiova, avem prea mulţi antrenori în tribune şi toată lumea e expertă în baschet. Acum un an şi jumătate Craiova juca în Sala Sporturilor şi veneau maxim 200-300 de oameni, acum vin 2000 dar 150 de antrenori şi toţi înţeleg baschetul. Dar nimeni nu înţelege jucătorii mei în fiecare seară muncesc foarte mult. Este o muncă foarte grea dar aici se aud comentarii de genul: Seals nu e bun, Maric nu e bun. Vă rog să scrieţi: dacă un jucător face un meci slab, de ce 200 de oameni îi cer să plece acasă? De ce? Trebuie respectaţi! Sunt foarte obosit… toată echipa, în fiecare seară,
trebuie să se pregătească pentru următorul meci şi apoi pentru următorul meci şi tot aşa. Eu în seara asta nu voi putea să dorm, trebuie să pregătesc meciul împotriva celor de la Tg. Mureş.
A declarat Nisic de parcă îl obligă cineva să facă această activitate

Declaraţia tehnicianului sârb are şi o doză de normalitate în sensul că e bine că şi-a apărat jucătorii. Ne aducem aminte că Mandic a demisionat doar pentru a-şi apăra jucătorii. Restul intră în sfera cancanului, unul de care Nisic ar trebui să se ferească. Păi tocmai Milan Nisic nu a făcut nimic în urmă cu un an să umple măcar sala “Ion Constantinescu”, la care făcea referire. Ce ar fi vrut să vadă spectatorii atunci? O echipă feminină care mânca bătaie în mod regulat şi practica un baschet de la care te apuca somnul? Şi când a avut timp tehnicianul să audă comentariile din tribună cu un asemenea meci în faţă? Să înţelegem că este mai atent în tribune decât la jocul elevilor săi? Nu ar fi mai bine să lase spectatorii în pace şi să-şi vadă de treabă? Şi poate, dacă tot nu e educat publicul craiovean atunci când vine vorba despre baschet, iniţiază un proiect prin care să contribuie la ridicarea nivelului de cunoştinţe al acestuia. Nu ar fi rău să se implice şi în dezvoltarea baschetului local.

Parcă se spunea în urmă cu ceva timp că scopul aducerii unor antrenori străini, în special sârbi, este acela de a dezvolta activitatea sportivă locală. Până acum nu s-a concretizat nimic. Nu a existat un schimb de idei între antrenorii locali şi cei aduşi ca să nu mai vorbim de activitatea de la nivel juvenil. Într-un final, îi transmitem domnului Milan Nisic că la Craiova există cel mai frumos public din România. Aşa a fost şi aşa va rămâne, că-i place sau nu! Unul care a spart media de spectatori pe ţară şi care nu o dată a dus echipa acolo unde poate banca tehnică nu a reuşit: la victorie!

Politica