joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severinul deschide calendarul de judo

Ajunsă la cea de-a III-a ediţie, Cupa Severinului e şi primul turneu internaţional de judo planificat în 2014 în Balcani, iar organizatorii mizează pe un număr de aproximativ 500 de participanţi. Nu vor lipsi cluburile importante din România, dar competiţia va avea pe tatami şi judoka din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Croaţia, Macedonia sau Grecia, care se vor lupta la categoriile de vârstă U12 (născuţi în perioada 2003-2005), U14 (2001-2002), U16 (1999-2000), U18 (1997-1999) şi U23 (1992-1999). Dacă juniorii vor concura la tineret, competiţia nu e rezervată şi seniorilor.  

Cupa Severinului e prima competiţie din Calendarul Balcanic de Judo. Se desfăşoară la cinci categorii de vârstă, iar prin acest turneu, judoka se pregătesc pentru campionatele naţionale care vor urma. Va fi o participare numeroasă.
A spus Lena Sterea, antrenor la CSM Drobeta

Cupa Severinului va fi dublată în vară de un nou turneu internaţional de verificare, clubul de la malul Dunării urmând să găzduiască în perioada 29-31 august şi tradiţionala Cupa Drobeta la judo, ajunsă la cea de-a XXIX-a ediţie, unde participarea e mult mai numeroasă şi se desfăşoară la toate categoriile de vârstă. Până atunci, În Polivalenta severineană vor avea loc o serie de competiţii oficiale din calendarul FRJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, pe 23 martie, Severinul va găzdui etapa de zonă a Campionatului Naţional de judo pentru copii U12, U14 şi U16, în urma căreia Oltenia îşi va desemna sportivii care vor lupta pentru medalii, în aprilie, la finala de la Oneşti. În perioada 9-11 mai, la malul Dunării vor avea loc Cupa României de judo şi Campionatul Naţional de Ne-Waza (luptă la sol), pentru seniori, iar în intervalul 3-5 octombrie, În Polivalenta severineană sunt programate finalele Naţionalelor de Ne-Waza pentru toate cele trei categorii rezervate copiilor (U12, U14 şi U16).

Severinul a primit spre organizare mai multe competiţii oficiale, de la care sper ca sportivii legitimaţi la clubul nostru să obţină cât mai multe medalii. Anul trecut a fost unul excelent pentru CSM Drobeta, poate cel mai bun de la înfiinţare, şi vom încerca să ne menţinem pe podium şi în 2014.
A precizat Sterea

Politica