joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Carpatair renunţă la cursele de la Craiova

Deşi nu a făcut un anunţ oficial, Carpatair vrea să renunţe, cel puţin pentru o perioadă, la zborurile pe care le face pe mai multe aeroporturi din şi către România pe mai multe aeroporturi, printre  care şi Craiova. Zborurile pe relaţia Craiova – Roma (Fiumicino) fuseseră reintroduse de către companie anul trecut, în luna mai.  Carpatair renunţă, cel puţin pentru o perioadă, la zborurile pe care le efectua de la Craiova către Roma. Deşi nu există un comunicat oficial din partea companiei, ultimul zbor de la Craiova se va face la sfârşitul acestei săptămâni, pe data de 17 ianuarie. De altfel, pe programul de zboruri pe timpul verii publicat pe site-ul companiei, zborul Craiova- Roma nu mai există, Carpatair concentrându-se mai mult pe Republica Moldova (Chişinău – patru rute) şi menţinând zborurile către capitala Italiei doar din Timişoara şi Bacău.

Nu am fost anunţaţi oficial că vor să întrerupă zborurile de la Craiova, nu avem un punct oficial din partea lor.
A declarat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova

Carpatair este primul operator de zbor care a lucrat pe aeroportul din Craiova. Primele zboruri au avut loc în 2007, atunci când la inaugurare participau Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor precum şi directorul executiv al companiei, Nicolae Petrov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sper ca acest zbor să aibă mai mult succes decât cel al Tarom, care nu a reuşit să strângă cine ştie ce pasageri. Oricum, sunt sigur că cei de la Carpatair au un plan bun pentru dezvoltarea transportului aerian din zona Olteniei, aşa că le urez să călătorească numai cu avioane pline!
Declara Berceanu la primul zbor pe relaţia Craiova – Roma

O aeronavă a Carpatair a fost implicată, la Craiova,  într-un incident aviatic. Pe 13 februarie 2012, în jurul orei 10:00, pe Aeroportul Craiova, în condiţii de ninsoare, aeronava de tip Saab-2000 care efectua zborul Craiova-Timişoara, cu 50 de pasageri la bord, în timp ce rula în vederea decolării a prins cu roata dreapta un banc de zăpadă, fapt care a condus la derapararea aeronavei şi iesirea din pistă, aceasta oprindu-se în nămeţii de zăpadă de pe marginea pistei. Dacă operatorul Carpatair îşi restrânge activitatea, unei alte companii, Wizz Air, îi merge foarte bine la Craiova. Nu mai puţin de şase rute de zbor vor deveni operaţionale din acest an de la Craiova. După Craiova- Milano şi Craiova – Londra, relaţii pe care se zboară deja, Wizz Air va opera pe destinaţiile Roma, Bologna Dortmund şi Barcelona. Wizz Air a inaugurat zborurile de la Craiova prin cursa către Milano (Bergamo), la 20 mai 2013.

La o lună de zile de la inaugurarea cursei de Milano, m-am uitat pe primele cifre privitoare la acest zbor operat de Wizz Air care ne arată că traficul de pasageri s-a dublat. În prima lună de zbor numărul pasagerilor care au ajuns sau au plecat de la Craiova se cifrează în jurul a 3.000 de persoane. S-a zburat aproape cu casa închisă, în sensul că aceste aeronave care au o capacitate de 170 de pasageri au fost încărcate în proporţie de peste 85 la sută.
A declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, după prima lună de zboruri efectuate de Wizz Air

O a doua relaţie de zbor de la Craiova a fost Londra, urmând ca din acest an pe aeroportul nostru să aterizeze aeronave care vor  veni de la Roma, Bologna, Barcelona şi Dortmund.

Politica