marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii reîncep antrenamentele

Urmând exemplul conducerii, jucătorii de la Pandurii se vor reapuca de treabă pentru a pregăti în detaliu a doua parte a campionatului. Pustai va striga catalogul în această dimineaţă la stadionul din Târgu-Jiu, unde gorjenii vor efectua şi primul antrenament oficial din anul 2014. La reunire nu va fi prezent Eric, brazilianul aparţinând acum şeicilor arabi de la Al Ahli. În schimb, se va antrena sub comanda lui Pustai, Doru Bratu, prima achiziţie a clubului gorjean din acest an.

Pandurii nu se vor pregăti mult timp pe pământ românesc în această lună, având programat primul cantonament relativ repede, în intervalul 17-31 ianuarie. Gorjenii vor primi avizul doctorilor pentru stagiunea de primăvară în zilele de 14 şi 15 ianuarie, când vor fi examinaţi la Policlinica Sportivă din Craiova. Pustai doreşte să evite vremea friguroasă din România în perioada de iarnă, preferând să îşi pregătească elevii sub razele soarelui în Antalya. În regiunea turistică a Turciei, pandurii au fixat două stagii de pregătire centralizată, între 17-31 ianuarie şi 3-14 februarie.

Dacă în primul cantonament se va căuta expres creşterea potenţialului fizic, în stagiunea din februarie, gorjenii vor începe seria jocurilor amicale, având programate în al doilea cantonament din Antalya cinci jocuri de verificare.  Adversarii pe care îi vor întâlni pandurii nu au fost încă stabiliţi, dar Pustai a pus la punct strategia pe care o va utiliza în conturarea primului 11. În primul amical va fi rulat întreg lotul, Pustai dorind să vadă la lucru toţi jucătorii care se vor afla în jurisdicţia primei echipe la acel moment. Jocurile doi şi trei vor avea rol de tranziţie, urmând să le fie oferite mai multe minute jucătorilor importanţi, care şi-au consacrat o poziţie de titular în prima parte a sezonului. Ultimele două jocuri de verificare vor definitiva şi primul 11 de bază cu care se va porni la drum în primăvara lui 2014.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vom juca meciuri amicale în al doilea stagiu din Antalya pe 4, 6, 7, 10 şi 13 februarie. Adversarii nu-i ştiu încă, dar i-aş dori pe cei mai puternici. Vom avea cinci meciuri, în primul se joacă fiecare câte 45 de minute, apoi urcăm cu unii mai mult, apoi am cerut legate meciurile 2 şi 3 pentru a avea fiecare aproape câte 90 de minute. Meciurile 4 şi 5 sunt cele în care formăm echipa.
A explicat Pustai, conform sportingorj.ro

«Profesorul» vrea 62,5 puncte la finalul sezonului

Pentru partea a doua a sezonului, tehnicinaul îşi doreşte un punctaj mai mare, care le-ar asigura locul patru în ierarhie, şi regretă foarte mult faptul că băieţii săi au fost eliminaţi din Cupa României.

Mi-aş dori să facem 62,5 puncte. Dacă facem atâtea puncte, locul patru nu-l putem pierde. Ca şi regret, acum, pierdera meciului din cupă cu Dinamo este cel mai mare. Ne pare rău acum că nu mai suntem în Cupa României. Cu Fiorentina, că au fost acele secunde pe final şi am pierdut un joc, însă acel regret a rămas unul pentru suflet, dar, pentru momentul ăsta, tristeşea e că nu suntem în cupă. Dacă aveam un punct în plus în Europa nu era chiar aşa important.
A mărturisit Pustai, conform aceleiaşi surse

Altfel, Pustai doreşte un lot mai restrâns pentru a doua parte a sezonului şi de asemenea gândeşte câteva schimbări la capitolul sistem tactic, anunţând un sistem cu doi atacanţi.

Pe lista de plecări ar fi Diego, Adrovic la capitolul atacanţi, unde ar trebui să aducem doi jucători buni, titulari, pentru că s-ar putea să schimbăm şi sistemul, să jucăm cu doi atacanţi şi acasă şi afară.
A mai precizat Pustai

Politica