joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reţelele de socializare şi bune şi rele

Comunicarea nu mai e ce era odată! Mediul online reprezintă distracţia tinerilor din această eră. Socializarea nu se mai practică precum pe vremea bunicilor în faţa blocului, jucându-se în nisip, cu cheia atârnată la gât. Pentru tinerii din ziua de azi distracţia este mult mai comodă. Acum nu mai trebuie să iasă afară ca să se joace sau să stea de vorbă, ei pot face asta mult mai simplu,stând în faţa calculatorului. Lumea aceasta a adus mai multe urmări asupra tinerilor. De exemplu, Facebook este considerat o capcană online în care mai mulţi au fost prinşi, dar este văzut şi ca o modalitate utilă prin care poţi intra în contact cu ceilalţi.Fie că şi-au făcut cont de Facebook la cererea apropiaţilor sau doar să fie în rândul lumii acest site a pus stăpânire pe tot universul.

Facebook-ul mă ajută foarte mult pe mine, îmi uşurează comunicarea, de exemplu dacă vreau să vorbesc cu cineva şi nu am credit pe telefon, intru pe internet şi las mesaj acolo. Îmi este mult mai accesibil internetul. Nu aş putea trăi fără Facebook, m-am obişnuit aşa, face parte din rutina zilnică.
Ramona Gheorghe, o tânără de 17 ani

În schimb Alexandra Popa, o tânără de 18 ani spune că într-adevăr deţine un astfel de cont, dar nu îl foloseşte decât maxim o oră pe zi, preferă să îşi dedice timpul altor activităţi care să îi folosească pe viitor în viaţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O să ajungem să facem orice pe Facebook, cred că influenţează într-un mod negativ viaţa noastră, oricum consider că majoritatea prietenilor pe care îi ai acolo sunt doar cu numele, în viaţa reală lucrurile stau altfel, dacă îi vezi pe stradă pe amicii de pe Facebook se fac că nu te cunosc.
Alexandra Pupăză

Facebookul- o metodă de comunicare lăudată de mulţi

Eu mă bucur foarte mult că există Facebook, de exemplu am putut să iau legătura cu o fostă colegă din liceu cu care nu mai vorbisem prin intermediul acestui site şi nu văd nimic rău în asta, atâta timp cât nu cazi în extreme, adică zi şi noapte să stai numai pe facebook.
Florentina Triţă, 26 ani

Tinerii se bucură că trăiesc în vremurile acestea în care tehnologia comunicării a avansat atât de mult, că au acces la televizor, internet şi telefon.

Nu îmi imaginez cum ar fi să trăiesc fără tv, fără internet şi fără telefon, toate astea fac parte din viaţa mea. Nu ştiu dacă mă influenţează într-un fel anume Facebook-ul, dar sunt fericită că există.
Cristina Cicoru,22 ani

Comunicarea din acest spaţiu virtual nu reprezintă un pericol pentru tineri, nu le dăunează psihic, doar îi ajută să fie mai apropiaţi şi totodată le poate face legătura cu lucrurile care îi interesează, spun tinerii intervievaţi.

Pe mine mă entuziasmează foarte mult, consider că poţi comunica pe facebook şi totodată ai posibilitatea să fii informat despre mai multe lucruri, de exemplu evenimente ce urmează să aibă loc, chiar şi ştiri poţi să citeşti acolo.
Ramona Vistrescu, 22 ani

De Facebook nu pot să spun că sunt dependent, intru chiar foarte rar,o dată la două trei zile, în schimb sunt pasionat de jocurile video,când mă joc mă transpun în lumea aceea şi uit de tot, recunosc că e ca un viciu, la mine jocurile pe calculator sunt ca ţigările pentru alţii.
Alex Ghirindă, 25 ani

Ce spun psihologii

Psihologii sunt de părere că Facebook-ul stimulează narcisismul, prieteniile superficiale şi răspunsurile agresive la critici, că tinerii devin tot mai narcisişti şi practic obsedaţi de propria imagine. Există o legătura între numărul de prieteni de pe Facebook şi un comportament caracterizat prin narcisism şi agresivitate în raport cu ceilalţi, arată un studiu realizat în SUA.

Cei care au un număr mare de prieteni pe Facebook, în unele cazuri peste 1.000, îşi actualizează mai des profilul şi se comportă agresiv când sunt criticaţi sau ironizaţi, ţinând foarte mult la propria imagine. Psihologii au descoperit că prin Facebook şi alte reţele sociale sunt încurajate prieteniile superficiale şi foarte mulţi îşi adaugă în listele de prieteni oameni pe care nu îi cunosc. Acestor oameni le place mult să fie în centrul atenţiei, să li se dea dreptate şi să fie sprijiniţi în iniţiativele lor, însă oferă puţin sprijin când li se cere, se mai spune în cercetare.

Aceste persoane spun adesea lucruri şocante şi uneori mult prea personale tocmai fiindcă nu suportă să fie ignoraţi şi nu vor să piardă nicio şansă de a se autopromova.

Politica