sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Motivarea sentinţei trimiterii în judecată a membrilor Comitetului Executiv – funia se strânge în jurul gâtului lui Sandu şi Dragomir

«Ediţie Specială» vă prezintă, în exclusivitate, SENTINŢA MOTIVATĂ rămasă definitivă din dosarul 23188/300/2013 de pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 Bucuresti, secţia penală.
Practic, prin MOTIVAREA acestei sentinţe dată de către preşedintele secţiei penale din cadrul Judecătoriei Secţiei 2 Bucureşti, Elena Veronica Andrea Iura, Mircea Sandu şi acoliţii lui sunt la un pas de Jilava.
Printre altele, în constatările magistratului se reţine ca membrii Comitetului Executiv se fac vinovaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu alături de Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. Că aceştia, cu bună ştiinţă şi constienţi de faptele lor au aderat la planul infracţional pus la cale de Sandu Mircea.

Judecătoarea Veronica Iura, consideră că, în mod abuziv şi ilegal, a fost sancţionat clubul pentru procesele intentate în justiţie şi că aceste acţiuni ale clubului au fost perfect legale şi garantate de constituţie şi nicio persoană nu poate interzice dreptul la justiţie prin niciun fel de reglementare.
De asemenea, magistratul reţine, cu caracter definitiv, că litigiile de muncă sunt, EXCLUSIV, de competenţa instanţelor judecătoreşti şi că nu intră în atribuţiunile Comisiei Federaţiei judecarea lor.
Aceeaşi opinie o are magistratul şi în legătură cu prevederile legate de TAS pe care le consideră irelevante şi contra prevederilor legale, constituţionale. În motivarea acestei soluţii, instanţa de judecată dă ca exemplu  decizia Tribunalului Administrativ de la Lisabona, dar şi decizia Curţii de Apel de la Lisabona într-o speţă similară.
Pe de altă parte, instanţa consideră că legitimarea jucătorilor la alte cluburi prin voinţa unui terţ, constitue un abuz extrem de grav care a dus la prejudicierea gravă a patrimoniului FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA, iar acest lucru fiind de neacceptat. Una peste alta, prin această motivare, inculpaţilor Sandu, Dragomir şi compania li se demontează toate apărările făcute în  această speţă. Prin modul de apreciere al derulării faptelor, judecătorul Veronica Iura, conturează soluţia pe fond, deoarece este greu de crezut că poziţia celui mai bine cotat judecător din cadrul secţiei penale de la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti va putea să fie contrazisă de ceilalţi judecători.
În urma consultării unor jurişti de specialitate, suntem convinşi că motivarea judecătoarei Iura este o adevarată antepronunţare a unui deznodământ aşteptat de milioane de oameni, avocaţii, spunând că nu mai rămâne magistraţilor decât sarcina să individualizeze pedepsele şi să stabileasca prejudiciul.

Alăturat vă prezentăm, integral, SENTINŢA JUDECĂTORIEI SECTORULUI 2 BUCUREŞTI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica