IPJ Mehedinţi a definitivat cu succes Operaţiunea «VATRA 2013»

Date:

Timp de patru luni, poliţiştii mehedinţeni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţiilor comise în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În perioada 01.09 – 31.12.2013, au fost confiscate 20 de autovehicule în valoare de 247.500 lei în condiţiile în care la nivel naţional au fost confiscate 120 de autovehicule. Totodată, IPJ Mehedinţi sub comanda comisarului-şef  doctor Şfefan Ponea a confiscat în aceeaşi perioadă 15.000 de produse de panificaţie şi 20 de tone de cereale.   

IPJ Mehedinţi a finalizat operaţiunea ,,Vatra 2013”  ce viza combaterea evaziunii fiscale  în domeniul panificaţiei. Astfel de acţiuni se vor desfăşura cu aceeaşi intensitate şi în acest an fie că se vor numi ,,Vatra 2014” fie că nu vor avea niciun  nume de cod. Aşa că, aviz amatorilor care  sunt cu musca pe căciulă şi cred că au scăpat de controale. În perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2013, poliţiştii mehedinţeni au continuat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor de cereale şi de panificaţie. Sub coordonarea echipei manageriale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi unde comandant este comisarul-şef doctor Ştefan Ponea , poliţiştii au acţionat permanent pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene împreună cu reprezentanţi ai D.S.V, I.T.M şi D.A.D.R. Mehedinţi. Scopul acţiunilor întreprinse l-a constituit asigurarea stabilităţii şi competitivităţii mediului de afaceri, a pieţei muncii prin prevenirea şi combaterea infracţiunilor ce afectează bugetul de stat şi a ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Muncă măsurată în date şi cifre

În perioada de referinţă, poliţiştii au efectuat aproximativ 3100 controale din care 942 la societăţi comerciale, 358 la persoane fizice şi au oprit în trafic 1793 mijloace de transport. Poliţiştii au constatat 32 de infracţiuni, fiind cercetate 25 de persoane, prejudiciul estimat ca urmare a activităţile ilicite desfăşurate depăşind 257.150 lei.  Oamenii legii au aplicat 2707 sancţiuni contravenţionale în valoare de 883.470 lei. Totodată, au fost confiscate 20 de autovehicule în valoare de 247.500 lei, precum şi cantităţile de peste 15.000 produse de panificaţie şi 20 tone de cereale şi produse cerealiere în valoare de aproximativ 47.550 lei.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...