Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Corăbienii se leagă la reţeaua naţională de gaze

Publicat

pe

La sfârşitul lui 2012 Societăţile Transgaz şi Wirom Gas au semnat contractul de furnizare a gazelor pentru oraşul Corabia. Lucrarea este foarte grea deoarece gazul se aduce de la Turnu Măgurele prin subtraversarea râului Olt.

Compania Wirom Gas SA se ocupă de investiţia din oraş, având de realizat o reţea de peste 40 km, în valoare de aproape trei milioane de euro, iar Transgaz de aducţiunea între cele doua oraşe. Distanţa dintre cele două localităţi fiind de 31 km.

În acest moment corăbienii folosesc: lemne, cărbuni, energie electrică sau combustibil lichid. Luna aprilie a anului curent  este termenul final de aducere a gazului în oraş.

Mai avem 5 km de aducţiune cu gaze, oraşul va fi racordat la reţeaua de gaze naţională şi vom avea gaze la data de 30 aprilie.
Iulică Oane, primar Corabia

Societatea Wirom lucrează în acest moment la centralizarea locuinţelor care doresc branşarea la viitoarea reţea orăşenească.Oraşul Corabia are peste 6.000 de locuinţe, peste 2.000 de apartamente şi 25 de obiective social-culturale, dar şi mulţi agenţi economici. Necesitatea şi beneficiile aducţiunii de gaz în oraş este clară: va creşte şansele de dezvoltare economică ale zonei.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.