marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Poliţia Rutieră continuă să taie în carne vie

În ultimele 72 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool, etc. Poliţiştii au controlat 390 autovehicule şi au legitimat un număr de 403 persoane, constatând un număr de 379 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 118 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 85 şoferi care nu purtau centura de siguranţă. Poliţiştii au mai aplicat 15 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 3 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare.Valoarea sancţiunilor aplicate în cursul zilei de ieri este de 80.595 lei.Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 15 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Ceaţa, bat-o vina !

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ceaţa persistentă reprezintă un factor perturbator pentru circulaţia autovehiculelor, din cauza vizibilităţii scăzute. Ea este asociată şi cu posibilitatea întâlnirii unor porţiuni umede, care determină scăderea aderenţei pneurilor la suprafaţa părţii carosabile.În aceste condiţii, obligaţiile conducătorilor de autovehicule ce rezultă din prevederile legale, reducerea vitezei de deplasare şi folosirea luminilor de întâlnire, sunt menite să prevină producerea evenimentelor rutiere nedorite. Cei de la volan trebuie să-şi asigure o bună vizibilitate, fiind necesar ca ştergătoarele de parbriz şi instalaţia de climatizare să fie în stare perfecta de funcţionare.Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin lanternele de poziţie şi cele de avarie cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.

Pentru a nu produce blocaje în trafic, poliţia recomandă conducătorilor auto:

-să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor;
-să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
-să păstreze liber centrul intersecţiei;
-să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;
-să nu circule la culoarea roşie a semaforului electric;
-să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc;
-să nu claxoneze inutil;
-să respecte semnalele poliţiştilor rutiere.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
Ne-a declarat subcomisarul Nicolae Lohon , purtătorul de cuvânt al IPJMehedinţi

Politica